orchideeënkwekerij Claessen
orchideeënkwekerij Claessen

orchideeënkwekerij Claessen

click to see the pictures big

bVision & Photography

Afgelopen zondag waren we op bezoek bij orchideeënkwekerij Claessen in Nederweert-Eind aan de Leveroyseweg 3. Een uit de hand gelopen hobby van Rik Claessen. In de kassen daar vind je van allerlei Orchideeën uit eigen kweek en maar weinig “Tuincentrum” planten. Kijk eens naar bovenstaande orchidee, die helaas niet meer in zijn bezit is maar verruild is van eigenaar en die nu hier staat te pronken in de vensterbank. Het is er niet groot, maar wel groots. Naast bovenstaande Brassolaeliocattleya zijn we met wat meer planten thuisgekomen. Ook met een aantal planten voor eigen kweek. Die moeten hier “ingroeien”. Ik ben alleen nog even aan het zoeken naar de juiste ondergrond. Deze planten verwachten wel wat meer verzorging dan de standaard Phaleanopsis uit het tuincentrum of de bloemisterij. Iedere dag moet je ze even besproeien en in de gaten houden. Vooral bij lage luchtvochtigheid behoeven ze aandacht. Maar dan heb je ook wat.

click to see the pictures big

bVision & Photography

Bij Claessen tref je niet alleen orchideeën aan, maar ook andere exoten zoals de onderstaande plant. Vergis u niet, deze is echt groot. De bloem op de foto is ongeveer een cm of 12 groot. Dit is een van de moederplanten in de kwekerij. Er hangen er op diverse plaatsen in de kas een aantal welke uiteraard niet voor de verkoop zijn. De jonkies om het zo maar eens te noemen, en daar heb ik er een aantal dus nu van opgehangen. Van de prijzen van normale orchideeën moet je niet wakker liggen, voor de prijs van een bos bloemen heb je ook een Orchidee, en die kunnen wel 6-8 weken bloeien. De kwekelingen die ik heb meegenomen kosten tussen de 4 en de 7 euro. De eerder genoemde Brassolaeliocattleya zal ik geen prijs van noemen, dat zijn een paar mooie bossen bloemen…

click to see the pictures big

bVision & Photography

17 Comments

 1. Kakel

  Die bovenste orchidee is mooi! Lijkt wel een fluwelen narcis. Je hebt een aparte liefhebberij. Je kan orchideeën ook in een grotere binnenpot zetten. Onderin een omgekeerd schoteltje en daar de plant op. Daarin giet je dan water. Zo verdampt er altijd water en zorgt voor extra vochtigheid.
  LIeve groet

 2. Nou ja, laat ik gisteren voor het eerst van mijn leven ook 2 orchideën op pot hebben gekocht, wel van een keten, om te proberen, want elke orchidee zou je stevig moeten kunnen maken, en mijn moeder heeft op deze afdeling gezeten ooit in Aalsmeer op de bloemenveiling, kortom dat komt wel goed naar ik hoop, hahahaha

  Wel is het zo dat je al beter start natuurlijk als je echt van een goede kwekerij iets koopt.

  En zie ik nu dat ik een blog gemist heb? Hoe kan dat nou weer, nou goed, ik fiets even door naar je vorige blog 😉

  X

 3. Goede morgen Sjoerd, je hebt dus weer wat mooie aankopen gedaan. Ik ben niet goed in bloeiende planten houden dus hier zie je alleen groene planten. Ik had altijd bloemen in huis, maar dat is met Molly ook al een probleem, die haalt alle bloemen uit de vaas en verspreidt ze door de hele kamer. Dus als ik bloemen koop moet ik die zo hoog wegzetten dat zij er niet bij kan en ik er dus ook geen plezier van heb, lastig is dat dus nu ook geen bloemen meer.
  Ik wens je een fijne dinsdag toe.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.