De groenten (3)
De groenten (3)

12 Comments

 1. logbankje

  Een mooie ansichtkaart Staatsmijn Emma
  Hoofdgebouw Staatsmijn “Emma” (1911-1973) in Treebeek anno 1911/12 met de karakteristieke open stalen Schachtbokken I en II anno 1912 en 1914.
  Carl Friedrich Koepe (1835-1922) was de vader van de schachtbok (Koepesysteem).
  Het hoofd van het Bouwbureau van de Staatsmijnen in Heerlen was ir. A.E. Dinger (1888-1952). Op het Emmaterrein stonden de koeltorens met een hyperboloïde vorm, ontworpen door ir. Frederik Karel Theodoor van Iterson (1877-1957).
  Kon het niet laten het op te zoeken. Hans

 2. Prachtig, een haat liefde verhouding kreeg ik er ooit mee, toen ik leerde dat die lange torens geen torens waren maar schoorstenen met een foute uitstoot vaak, zoals je weet, ook bij mijn opa en oma veel industrie in de achtertuin en veel van deze schoorstenen met gebouwen, olie silo’s van die ronde ook… het had iets… en toch… het was slecht, hahaha

  X

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.