De laatste werkdag…

De laatste werkdag…

Nog een paar uur werken deze dag en dan breekt voor mij een korte vakantie aan, alhoewel, wat is tegenwoordig nog vakantie. Volgens wiki is vakantie:

Vakantie is afgeleid van vacatio (Latijns werkwoord vacare) dat staat voor vrij zijn van verplichtingen. Het is een periode waarin een persoon zijn gewoonlijke dagelijkse activiteiten staakt, zoals naar school of het werk gaan. Dit betreft een periode die (veel) langer is dan een weekend (waarin veel mensen vrij zijn), vaak minimaal een week. Werknemers hebben vakantie wanneer zij hiervoor vakantiedagen (of andere snipperdagen) inleveren. Scholieren, studenten en docenten hebben vakantie wanneer hun school gesloten is en zij geen andere verplichtingen hebben.

We waren eerst niet veel van plan, maar gezien de werkdruk dit jaar hebben we toch maar besloten om er een paar dagen op uit te trekken in eigen land. We reizen weer af naar onze favoriete bestemming, Zeeland, volgens wiki:

Zeeland is een provincie in het zuidwesten van Nederland. Zeeland grenst aan de Nederlandse provincies Zuid-Holland en Noord-Brabant en de Belgische provincies West-Vlaanderen, Oost-Vlaanderen en (voor een klein stuk) Antwerpen. Zeeland telt 381.182 inwoners, bestuurlijk centrum van de provincie is de hoofdstad Middelburg. De gemeente met de meeste inwoners is echter Terneuzen. Het bijvoeglijk naamwoord is Zeeuws en de bewoners heten Zeeuwen.

U ziet, ik ben een beetje melig, dat mag op de laatste dag voor je vakantie begint, alles overdragen en je nergens meer iets van aantrekken… Het laatste ligt niet echt in mijn aard, maar als het niet gaat zoals het moet, moet het maar zoals het gaat… De foto is van een van onze eerdere bezoeken aan Vlissingen. We vertrekken niet meteen, eerst moeten nog even voor gastouderopvang zorgen… U ziet het wel.

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

17 Comments

 1. Kakel

  In Zeeland zou ik best kunnen wennen. De zon schijnt er in verhouding meer dan in de rest van Nederland. Je vakantie is je van harte gegund. Geniet ervan met volle teugen!
  Lieve groet

 2. logbankje

  Ga maar fijn genieten van je vakantie, je bent druk genoeg geweest.
  Zeeland is een prachtige provincie. Hans

  Ot. Je verzoekje is gedraaid in de show.
  Het programma is beluisteren op de pagina “Bank’s Radio”

 3. hahahaha dat melig zijn, ja dat ken ik, vooral in je eentje dan eventueel ook nog. Ik wens jou fijne laatste paar werkuurtjes nu, en een hele fijne vakantie toe! Wie weet ga je nog langs die Zeeuw die daar al woont en zo nu en dan blogt? 😉

  x

 4. Goede morgen Sjoerd, lekker vakantie, zet je werktelefoon uit en geniet eerst van de kleine meid , kom daarna mijn kant op. Het weekend zou niet geweldig mooi zijn, maar ja de plantjes willen ook wat drinken natuurlijk. Trouwens Zeeland is altijd mooi 🙂

 5. marjolijn1

  Succes met de laatste loodjes, en daarna lekker vakantie gaan vieren.
  Veel plezier en geniet volop, meer hoeft niet.
  Volgende week is het ook nog lekker nazomeren….!

Reageren mag, stay safe!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: