Moe
Moe

Moe

Ofwel hoe je een tuin kunt vergeten. Voor een jaar of twee, drie terug was ik druk bezig in mijn tuin. Mooie borders gemaakt en er was nog zoveel in de planning, maar het kwam er niet meer van, Ik werd moe, futloos en lag meer op de bank en was afgepeigerd na het werken. En, Friezen zijn eigenwijs, en naar een dokter gaan ho maar. Het werd van kwaad tot erger, zelfs zover dat ik met een boog om de tuin heenliep. Vandaar de vergeten tuin. Totdat het echt uit de hand liep en we ’s avonds beiden kapot moe waren en ieder op een bank lagen. Daarnaast liep mijn gewicht ook aardig op, nog niet tot recordhoogte, maar toch. Mijn vrouw had een artikel gelezen over groene smoothies en hoe die je leven veranderen. In 21 dagen zou je je weer helemaal fit voelen, nou ja, baat het niet schaadt het niet, was mijn gedachte. Na de 21 dagen gingen we op vakantie naar Zeeland, weg smoothies en lekker eten dus. Na een aantal dagen hadden we het idee, als we thuis komen gaan we meteen verder waar we gebleven waren. Onbewust zat er weer actie in dit lijf en weer zin om wat aan te pakken. Daarnaast proberen we zonder het aantal calorieën te tellen een beetje te letten op de suikers die we binnen krijgen, en het helpt. Inmiddels ben ik alweer een aantal uren farce majeur in de tuin bezig en zijn de eerste resultaten zichtbaar voor mij. Het ziet nog niet uit, maar er zit schot in en ik heb nog wel wat dagen deze week…

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

17 Comments

 1. Frank-103

  Die groene smoothies zijn een aanslag op je gezondheid, als ik het verhaal goed begrijp. Straks zitten er gewoon teveel vitamines in, dan is een bezoek aan de mcdrek toch echt minder hachelijk!

 2. Kakel

  Suiker is echt zooi voor je lichaam. Sinds ik suiker geschrapt heb, heb ik veel minder last van mijn chronische vermoeidheid.
  Ik ben blij dat jullie je fitter voelen!

 3. riakristelijn

  Van die warmte word je ook loom, hopelijk lukt het wat in de tuin te doen. Ik vind die smoothies onzin, gewoon zorgen dat je gezond eet en drinkt, wijntje erbij op z,n tijd 😉

 4. Goede morgen Sjoerd. Gelukkig dat jij je nu weer wat beter voelt. Niets forceren met de huidige warmte, denk eraan elke dag een draadje is een hemdsmouw in een jaar.
  Gewoon lekker en gezond eten, niet teveel snoepen en dan komt alles weer prima in orde.
  Ik wens je een fijne dinsdag toe.

 5. marjolijn1

  Gelukkig voel jij je weer wat beter.
  Dat is belangrijker dan de tuin, en daar komt het ook wel weer goed mee.
  Een paar uurtjes in de vroege ochtend, voor het te warm wordt en je ziet goed resultaat…!
  Succes…!!

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.