Een groene smoothie
Een groene smoothie

Een groene smoothie

click to see the pictures big

bVision & Photography

Ik kreeg afgelopen week de vraag om eens zo’n groene smoothie te plaatsen hier… En daar geef ik uiteraard gehoor aan. Doordat de groente rauw gemalen worden blijven rare smaken zoals van gekookte kool, of boerenkool, of andijvie weg. De smoothie krijgt een overheersende zachte fruitsmaak. Een keer proberen kan geen kwaad. Voor beginners is ongeveer 40% aan groen het maximale. Smoothie te dik, doe er iets water bij, te dun, doe er een halve banaan bij. Drink smakelijk.

click to see the pictures big

bVision & Photography

Ingrediënten:
•100 gram verse spinazie
•400 ml (kokos)water
•2 rijpe peren
•125 gram mango (diepvries AH of Jumbo of…)
•½ avocado

click to see the pictures big

bVision & Photography

Doe de spinazie in de blender, snij de peren in stukken (niet schillen, alleen steel en harde kontje weghalen), snij de avocado rond lans de pit en schep een helft uit in de blender. Doe een half pak diepvries mango erin (125 gram) en 400 ml water, het laatste mag je ook vervangen door cocoswater, of een mengsel… Zet de blender aan en mengen maar. Resultaat is ca 800 ml smoothie, goed voor twee personen. Of als je meer wil… ga je gang. Je kunt ook de helft opdrinken en de rest ca 1 á 2 dagen in de koelkast goed houden.

click to see the pictures big

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

25 Comments

 1. Kakel

  Om het ijzergehalte in mijn bloed omhoog te krijgen, eet ik elke dag rauwe spinazie. Ik voel me net Popeye maar dan zonder blik (-:
  Misschien toch maar eens aan de smoothies…

  1. Als je smoothies met een sapcentrifuge of slowjuicer maakt hebben ze gelijk. Maar als je kijkt naar wat ze zeggen als je het met een blender maakt heb ik gelijk. Andijvie, spinazie en boerenkool worden er niet beter va als je ze kookt… Ze verliezen al hun goede stoffen die je rauw wel binnenkrijgt.

 2. Ja, dat is heel erg lekker. Het lijkt me ook dé oplossing voor kinderen, die altijd zitten te zeuren over groenten. Mijn blender staat ook altijd klaar voor gebruik. Gisteren voor de zoveelste keer alweer pizza gemaakt in de Pizzamaker. Ik ben je nog altijd dankbaar voor het logje waarin je erover schreef. Ik gebruik hem zeer regelmatig en het resultaat is altijd erg goed.

 3. Ik maak eigenlijk alleen maar fruit smoothies en dan met melk, bijna niet dus, want als ik alles heb gesneden denk ik altijd.. vork of lepel en gewoon happen die hap, hahahaha sneller en minder afwas. De groente zie ik dan wel weer op mijn bord 😉

  X

 4. Dat ziet er smakelijk uit. Ok maak er zelf nooit eigenlijk maar hoef nu ook niet af te vallen of zo. Bij een vriend krijg ik er echter wel eens een. Die serveert ook altijd fruitbordjes voor zijn gasten.

 5. Goede morgen Sjoerd. Een lekker recept, alleen voor mij geen kokos, die smaak en geur staan me gewoon tegen, ik heb geen idee waarom eigenlijk. Ik maak wel eens smooties, maar deze heb ik nog nooit gemaakt, ik zal het binnenkort wel eens proberen. Fijne dinsdag gewenst.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.