Leuker kunnen we het niet maken
Leuker kunnen we het niet maken

Leuker kunnen we het niet maken

Mijn vrouw kreeg een tijdje terug een brief dat haar rijbewijs binnenkort zou verlopen, mooi, even naar de gemeente, dokken en later in de week ophalen. Niets mis mee. Alleen ik kreeg geen brief en mijn rijbewijs zou ook verlopen. Gelukkig op tijd gezien en ook maar een afspraak gemaakt en gisteren kon ik het rijbewijs ophalen. Bij de ingang van het gemeente huis staan twee zuilen met wat je daar allemaal kan doen, ze gaan er alleen vanuit dat er iemand voor staat die het Nederlands machtig is. En niet een vluchteling uit een vreemd land die de taal nog niet machtig is. Gewend is aan een cyrillisch schrift en daar machteloos naar de zuilen staat te staren. De dame stond er al een tijdje en keek moedeloos om zich heen, maar niemand was bereid om deze dame te gaan helpen. Ik stond op van mijn plaats en hielp haar om een kaartje te bemachtigen voor een afspraak, niet in de gaten hebbende dat mijn beurt daardoor voorbij ging. De dame typte bij de datum, de datum van de dag in, in plaats van haar geboortedatum. Maar goed, het wachten duurde niet al te lang omdat ik alleen iets kwam afhalen, maar je zet daar toch iemand neer die eventueel assistentie kan verlenen. Er was in ieder geval ene blij met mijn hulp…

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

17 Comments

 1. Frank-103

  Hier staat een gastheer (bewaker) bij de ingang die je graag helpt. Of de informatiezuil ook in andere talen is, dat weet ik niet, daarvoor kom ik te weinig in het gemeentehuis.

 2. Goede morgen Sjoerd. Toch zijn er vaak stapels info in allerlei talen en allerlei schriftsoorten. Maar ze kunnen moeilijk die ook nog allemaal op de zuilen en verwijsborden zetten. Vaak zijn er toch ook vrijwilligers met deze mensen meegekomen of aanwezig in het gemeentehuis. Maar gelukkig was jij er en was je zo attent het te zien en om deze dame te helpen.
  Ik ga even kijken of mijn rijbewijs nog niet verloopt stel je voor zeg dat je daar te laat mee bent.
  Ik wens je een fijne donderdag toe.

 3. Daar heb ik hier eigenlijk niet eens op gelet of je een andere taal kunt kiezen, maar hier barst het van de verplichte vrijwilligers op het stadhuis, bij elke zuil staan er wel 2 zo ondertussen omdat ze een uitkering van deze of gene ontvangen ja ook van het UWV, en zelfs als je het wel snapt, dan komen ze je nog storen, ik vind het zelf zwaar irritant in elk geval, hahaha Maar voor die mensen, weer makkelijk, tenminste, als die vrijwilligers ook die taal spreken en snappen natuurlijk.

  X

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.