Foodtruck: Peugeot 404 Camionette
Foodtruck: Peugeot 404 Camionette

Foodtruck: Peugeot 404 Camionette

click to see the pictures big

bVision & Photography

De foto’s van deze foodtruck zijn niet genomen in Eindhoven waar ik een food market bezocht, maar een tijdje terug in Amersfoort op een festival aldaar. Di Mario trof daar deze Pizzabakker aan die op een ongewone wijze zijn Pizza’s aan de man bracht. Deze auto, een Peugeot 404, is een van de beste auto’s van de vorige eeuw. Waar ook ter wereld kwam je deze auto tegen, tot in de desert van Marokko toe. Gewoon niet kapot te krijgen. Overigens is de auto op de foto’s gebouwd in 1969 en bezit een 2 liter motor en het type is officieel een 404-U8D maar dat laatste is off the record.

click to see the pictures big

bVision & Photography

De Peugeot 404 werd in mei 1960 aan het publiek gepresenteerd. Het was een uitermate succesvol model en de degelijkheid was ongeëvenaard. Dat bleek niet alleen uit de sportieve successen: de 404 behaalde in drie opeenvolgende jaren (1966, 1967 en 1968) de overwinning in de East-African-Safari Rally, nadat deze overwinning ook al in 1963 was behaald. Ook waren veel 404’s in gebruik als taxi. Vooral in het Midden-Oosten was deze wagen zeer succesvol. De laatste 404’s werden dan ook niet in Frankrijk, maar in Nigeria geproduceerd.

click to see the pictures big

bVision & Photography

Even een huishoudelijke mededeling waar Di Mario ook al tegenaan is gelopen, ik plaats niet alles in volgorde van binnen komen, want dan komen anderen niet aan bod. De foto’s van deze week zijn alweer wat ouder, en hadden in principe al lang aan de beurt moeten komen. Maar ook anderen sturen foto’s in. Ik beloof dat alle foto’s die de ranking halen geplaatst zullen worden. Ik garandeer alleen niet dat dat in volgorde van binnenkomen is, want dan heb ik de eerste weken altijd dezelfde in de lijst… En ik hou dus van afwisseling. Mooi toch op je eigen log.

click to see the pictures big

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

13 Comments

  1. Het hoeft ook niet op volgorde, want deze verrassing was ik bijna alweer vergeten. Dus dat is voor mij ook nog eens dubbel mooi. Eerst in het echt en dan nu als verrassing weer. Ik moet nog wat sturen naar je, maar ik heb nog even de tijd.. je hebt toch nog genoeg. 😉

    Love As always
    Di mario

Reageren mag, stay safe!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: