Peugeot 403
Peugeot 403

Peugeot 403

click to see the pictures big

bVision & Photography

in 1955 rolde de eerste peugeot 403 van de band . Een ontwerp van Pininfarina (*). Wat mij betreft een van de mooiste auto’s welke peugeot heeft uitgebracht. Mooier dan de 404, die was in mijn ogen te hoekig. De auto op de foto is geproduceerd in 1960 en werd door Frank 103 aangetroffen op de Bos en Lommerweg in Amsterdam

click to see the pictures big

bVision & Photography

Eigenlijk is het met deze auto pas echt los gegaan bij Peugeot. Het was namelijk de eerste Franse auto met een dieselmotor in serieproductie. Weliswaar niet van Peugeot zelf maar van Indenor, nee niet ‘in de nor’. Dezelfde dieselmotor lag ook in de Willys en werd ook gebruikt door Vauxhall en Austin.

click to see the pictures big

bVision & Photography

(*) Pinifarina was italiaan van geboorte en heette eigenlijk Battista Farina. Hij was het tiende en laatste kind in het gezin en kreeg de roepnaam Pinin, of in goed Nederlands Ukkie. Hij richtte in 1930 een eigen bedrijf op, Carrozeria Pinin Farina en werkte voor diverse automerken. In het begin ontwierp hij alleen auto’s voor klanten, maar door zijn succes daarmee stonden al snel de grote jongens op de stoep. Alfa, Lancia,Fiat, Peugeot en uiteraard Ferrari.

click to see the pictures big

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

12 reacties

  1. Kakel

    Die kleur! Dat was de standaardkleur van Bianchi racefietsen.
    Een juweel van een auto. En hij staat daar langs de kant van de weg alsof het de gewoonste zaak van de wereld is dat-ie nog rijdt.
    Fijne zondag!

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.