Meijs Motorman de elektrische bromfiets

click to see the pictures big

bVision & Photography

Je had hem al kunnen tegenkomen in Maastricht, maar hij is ook te vinden in de straten van diverse andere grote steden over de wereld. De Meijs Motorman, een elektrische bromfiets, en een mooi staaltje topdesign uit Maastricht. Handgemaakt en van uitsluitend kwalitatief hoogwaardige materialen. Een uniek ontwerp van de Maastrichtse ontwerper Ronald Meijs. Hij ontwierp deze elektrische bromfiets met het oog op de steeds groter wordende problemen met het stedelijk vervoer. Het moest praktisch, mooi, licht en leuk en duurzaam zijn. En zo ontstond de Meijs Motorman. De Motorman wordt in de eigen werkplaats geassembleerd, waarbij zoveel mogelijk wordt samen gewerkt met lokale leveranciers.
Uitgangspunt bij de techniek van de Motorman is de kwaliteit, de betrouwbaarheid en het gebruiksgemak. De motor heeft een krachtige borstelloze, direct aangedreven naafmotor. Er zijn geen bewegende onderdelen, dus er is ook geen slijtage. Het vermogen is 2 kW en het koppel is 60Nm. De accu die in de “tank” is geplaatst, is van het type Lithium Ion, dezelfde die Tesla gebruikt in haar auto’s. De capaciteit is 1,5 kWh. Het frame is geheel van staal. De voorvork wordt gemaakt van CrMo staal en bestaat uit een stuk. Frame en voorvork worden gepoedercoat. Het zadel wordt ook speciaal voor de Motorman gemaakt. De zadelplaat is van staal, de bekleding is van tuigleer.
De maximum snelheid van de Motorman is 45 km/u. Met een volle accu kan 50 tot 65 kilometer gereden worden. Dit sluit perfect aan bij het gebruik van de Motorman, die bedoeld is voor kortere afstanden. Uit onderzoek blijkt dat de meeste ritten die we maken (met auto) zelfs korter dan 20 kilometer zijn. Opladen kan overal waar een gewoon stopcontact is.

Ik was deze motor ergens tegengekomen en heb daarna een verzoek ingediend voor meer informatie over deze Meijs Motorman, deze persinfo werd welwillend ter beschikking gesteld. En reclame maken moet kunnen voor zo’n lokaal product, ik vind het in ieder geval een super ontwerp van Ronald. Als je op de links klikt kun je naar de site van de motorman

click to see the pictures big

bVision & Photography

21 Comments

 1. Constant Coolsma

  “Er zijn geen bewegende onderdelen”? Dat lijkt me sterk voor een motor. Hoe komt het ding dan in beweging?

 2. Absoluut supergaaf, maar ik hou het bij mijn E bike 🙂

 3. Iets later dan verwacht, maar hier alsnog mijn blogpost:

  https://robalberts.wordpress.com/2017/05/19/meijs-de-motorman/

  Vriendelijke groet,

 4. Wow, wat een schitterend ontwerp. Daar word ik zelfs blij van, nou, dán weet je het wel (-:

 5. e bikes zitten ook in de lift. In het begin waren het oudere mensen, maar nu wilt iedereen zo’n fiets. Die brommer zal ook wel zijn plaats op de markt innemen.

 6. ah, die manier. Ja, altijd goed elkaar een beetje helpen. Ik ben zeer tevreden met mijn fiets.

 7. Mooie motto en dat in Maastricht ontworpen goed zo dichtbij

 8. Hangt wel een fors prijskaartje aan……

 9. Het zou wel iets zijn om naar het werk te gaan …..
  Fijn weekend.

 10. Petje af Sjoerd, een mooi model en doordacht concept.
  Zeker voor de korte ritten een ideaal vervoermiddel, een product waar je trots op mag zijn. Hans

  Ot. Je verzoekje is gedraaid in de show.
  Het programma is beluisteren op de pagina “Bank’s Radio”

 11. Wat een prachtding.
  De prijs valt me eerlijk gezegd ook niet tegen, alleen zo jammer dat het me financieel nu nog niet echt past.

 12. Hoi Sjoerd,

  wat een schitterende mtor…
  Ik ga m’n rijbewijs halen, zodat ik er op kan rijden.
  Ik vind ‘m echt tof!

  Groetjs!
  Marlou

 13. Super. Hier moet het land mee vol te krijgen zijn. Ik ben enthousiast!

 14. Prachtige bicke Sjoerd! Fantastisch design, wordt de fileoplosser!Eric

 15. Goede morgen Sjoerd. Ik heb zoiets nog nergens gezien, maar ja nieuwe zaken, zeker als ze niet echt voordelig zijn, duren even om ingeburgerd te raken. Heb je er meer aan dan aan een elektrische fiets? Die gaan ook al behoorlijk hard volgens mij. Een fijne vrijdag gewenst.

 16. Mooi ding hoor. Heeft toch wel een mooie stoere uitstraling met de gemakken van elektriciteit.En naar mijn moeder gaan kan gerust…. ookal zou ze wat verder wonen, want na een uurtje rijden kun je toch gewoon even een terras op duiken.. het is toch mooi weer. Opladen en weer verder rijden.

  Love As Always
  Di Mario

 17. ik ben hem verleden weekend niet tegengekomen in Maastricht
  maar ik vindt het zelfs leuk om te hebben!
  ik ben naar de prijs gaan kijken (€ 5.750,00) dus…
  alleen spijtig dat ie voor kortere afstanden dient, je kan dan in de zomer niet zeggen, ik ga ermee naar mijn ma of zo
  Eén @->- voor jou

 18. Het zal niet lang duren of er zullen er meer gaan rijden…!
  Op naar een mooi weekend.

 19. Leuk!

  Ik word enthousiast voor dit product.
  Hier wil ik ongevraagd ook een blogpost aan wijden.
  Ik zal dan ook een verwijzing naar jouw blog plaatsten.

  Vriendelijke groet,

Geef een reactie