Wat zullen we eten
Wat zullen we eten

Wat zullen we eten

Langzaam maar zeker nadert de kerst en zoals ieder jaar kook ik dan uitgebreid voor de hele (kleine) familie. En zoals ieder jaar vraag ik me ook nu weer af van wat ik dit jaar ga maken. Een luxe probleem dus. Vorig jaar had ik een hele kalkoen gemaakt, maar daar had ik veel te veel van over. Dit jaar doen we het anders, maar hoe…
Gisteren waren we voor het eerst in jaren weer eens even samen in Heerlen, op zoek naar een paar borden. Een uitgestorven enclave waar de helft van de winkels gesloten is, de andere helft van de overgebleven helft dicht was, en wat overbleef niet de moeite waard was om te gaan bekijken. We waren het er al snel over eens, daar gaan we niet meer terug, dat komt nooit meer goed daar. De muurschildering op de foto van de koolpiet (1ste prijs Dutch Street Art Award) vinden we in de Honigmannstraat, nee, geen schrijfvaut. Friedrich en Carl Honigmann (mijningenieurs uit Aken), kregen samen met Henri Sarolea, een spoorwegman, de concessie voor de oprichting van de Oranje-Nassaumijnen in Heerlen. Naast de Honigmannstraat is er ook de Saroleastraat in Heerlen. De laatste wordt in de volksmond ook de Sarool genoemd. Maar dat terzijde… Borden hebben we overigens nog niet gevonden. We zijn dus nog steeds op zoek naar (mooie decoratieve) nieuwe borden ofwel een “zondags” servies, naast het Ikeaspul dat langzaam toch aan het slijten is in de vaatwasser.

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

19 Comments

 1. hanscke

  Wat dacht je van een kerstservies? Hebben wij een slordige vijftien jaar geleden gekocht en we vinden het nog steeds leuk. Heerlen is vast niet de enige plaats die wat winkelen betreft op sterven na dood is. Het is de nieuwe tijd. Alle winkels worden verplaatst naar buiten het centrum.

 2. logbankje

  Er is ook een nummer van wat zullen we drinken.
  Het is een spijtige ontwikkeling dat hele winkel gebieden sluiten.
  De uitdaging van de borden blijft nog even staan. Hans

  Ot. Je verzoekje ligt op de Bank voor de volgende show.
  De shows staan allemaal op: http://logbankje.nl

 3. Hoi Sjoerd,

  wat hebben we het eigenlijk goed…
  We kunnen niet kiezen, zoveel is er voor ons te koop.
  Ik besef dat steeds weer…
  En geniet gewoon van de voorpret en van het goede dat op ons pad komt…

  Dag! Ben benieuwd wat de kok gaat maken…

  groetjes, Marlou

  .

 4. Goede morgen Sjoerd, nieuw servies alleen voor kerst nee dat koop ik niet. Ze eten maar van het gewone servies dat ik al jaren in mijn bezit heb.
  Maar ik wens je succes met het zoeken naar wat je dan ook precies wil hebben.
  Een fijne maandag gewenst.

 5. marjolijn1

  Succes met de zoektocht naar het nieuwe serviesgoed en het kerstmenu…!
  Het zal met allebei wel goedkomen, anders mag je mijn menuutje wel hebben.
  Zuurkoolstamp met worst… 🙂

 6. hahahahaha als ik iets heb geleerd dan is het dus om geen zondags of erger nog kerstservies aan te gaan schaffen, voor die ene keer per jaar? roept mijn moeder dan nog steeds, neemt alleen maar ruimte in beslag, hahahaha 😉

  Ik wens jullie succes op de zoektocht en ook al eens bij Intratuin gekeken? Hier staan er dan ook serviezen eigenlijk, het hele jaar door wel, van die Engelse, ben ik zo verliefd op 😉 als ik het ooit kan doen? Ja, dan niet speciaal voor kerst of de zondag, maar wel een Engels servies met roosjes 😛

  X

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.