Ford Granada MKll
Ford Granada MKll

Ford Granada MKll

click to see the pictures big

bVision & Photography

Vandaag in de virtuele garage een Ford Granada, op de foto gezet door Di Mario. Deze tweede generatie Granada’s werden geproduceerd in het Duitse Keulen. Het was een middenklasser in die tijd, maar op de dag van vandaag zouden we deze, later als Scorpio opererende, auto toch meer als topsegment auto bij Ford benoemen. De auto heeft een zescilinder Motor van 2.3 liter. Echt veel reden er niet rond in Nederland, en zijn opvolger, de Scorpio haalt de virtuele garage niet eens, dat was een spuuglelijke auto.

click to see the pictures big

bVision & Photography

Maar, over deze Granada 2.3 GL valt niets dan goeds te zeggen. Een heerlijke 6 cilinder in het front, een automatiek, uit 1983 en in 2009 ingevoerd in Nederland. Ik hoop dat deze auto nog wel even meegaat, er zijn er niet zoveel van over. En zeg zelf, groot, vierkant, log en geen gebrek aan ruimte, in tegendeel. Alleen een groot nadeel, de luchtweerstand was enorm, maar daarvoor lag er ook een flinke motor in, waar je aardig wat liters in kon gooien om hem een beetje met de rest van het verkeer mee te laten gaan. En, een fijne auto om met een groot sleurhuis op weg te gaan. Degene die deze auto kon kopen was niet de armste man in die tijd….

click to see the pictures big

bVision & Photography

11 reacties

  1. Kakel

    Ik zit in mijn hoofd te graven wie er bij ons in een Ford Granada gereden heeft. Zowel de naam als het model komen me verbazingwekkend helder voor. Het was echt een monsterlijke bak, in mijn ogen dan (-: En ik zie me er al helemaal niet schadevrij mee achteruit inparkeren, haha!

  2. Frank103

    Mooie wagen was zo’n Granada, maar net als de Opel Record was dit de grotere middenklasse hoor, de echte middenklasse waren de Taunus en de Opel Ascona. Een collega had de Scorpio 2.9 automaat, die was heel blij als hij 1:7 haalde met dat ding.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.