Toon

Toon

Sinds gistermiddag hebben we een nieuw huisgenoot erbij. Hij weet alles van het weer, het verkeer, van licht en warmte, en hij is eigenwijs, maar ook elegant, onze Toon. Deze Toon komt van Eneco en vervangt onze Honeywell chronotherm lll klokthermostaat. De laatste was compleet versleten en liet steekjes vallen in de programmering. Vaak kwamen we beneden in de woonkamer en was het nog koud. En aangezien ik toch geen cadeau wist voor de kerst, heb ik er maar een vriendje bij gevraagd…

’n Beetje

©Toon Hermans

Sterven doe je niet ineens,
maar af en toe een beetje
en alle beetjes die je stierf,
’t is vreemd, maar die vergeet je,
het is je dikwijls zelfs ontgaan,
je zegt ik ben wat moe,
maar op een keer dan ben je aan
je laatste beetje toe.

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

17 Comments

 1. Met mijn 1-persoonshuishouden zonder enige regelmaat is het slimmer om de domste themostaat te gebruiken. Ik heb dus een round die geen energie neemt en geen geheugen kan verliezen. Aanpassen voor zomer of wintertijd is ook niet nodig en na spanniguitval hoef ik geen enkele actie te ondernemen. Ook zeer snel aanpasbaar zonder te verdwalen in menu’s. Als ik wakker wordt tussen 8 uur en 9 uur, dan zet ik hem op 18,6 graden. Meer heb ik niet nodig. De modulerende ketel zorgt dat dat economisch gaat zonder overshoot en doet daar bij koud weer 35 minuten over. Ik blijf dan ook 20 minuten liggen en ga dan naar de wc/douce en als ik m’n ontbijt klaar heb is het precies 18,6 graden. Dat blijft zo tot ik naar de winkel of iets anders ga. Een half uur voor die tijd gaat de thermonstaat op 14,8 en bij thuiskomst zet ik hem weer op 18,6. Je zou denken; ‘kan je dat niet beter een halfuur voor thusikomst doen met een smartfoon en een smarttoon’. Maar ik weet nooit precies wanneer ik thuiskom en daarbij is 15 graden al zeer behagelijk als je van buiten naar binnen gaat. Bij werken in huis als stofzuigen e.d. gaat de thermostaat voor die tijd naar 16. ’s Avonds rond 21 uur zet ik hem op de nachttemeperatuur van 14,8. (Drie uur later ga ik naar bed.) Die 14,8 ie alleen bij zeer koud weer. Handmatig nemen al deze acties me een seconde op 2 per dag. Daar gaat Toon of wie dan ook mij niet bij helpen. Dat het met meer bewoners en wat meer regelmaat andes is snap ik maar al te goed.

  M’n gasverbruik met een hoekwoning en een te grote huiskamer en vaak thuis is gemiddeld 800m3 per jaar. Toon zal dat echt niet verminderen.

 2. Whahahahahahaha Di Mario heeft Opgelicht Cybercrime gekeken… dat kan niet anders, dat wilde ik ook al zeggen…

  Mijn ouders hebben ook een Toon… erg leuk speelgoed, maar ook… ‘als pa het wil dan kan hij je in de kou zetten ondanks dat wij op de Canarische Eilanden zitten.’

  Maar als hij dat kan, kan een hacker dat ook 😉 MITS 😛

  Maar dat zit wel goed bij jou, mocht je nog komen lezen, tips en trucs of meer is altijd welkom 😉

  X

Reageren mag, stay safe!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: