Citroën ID 20
Citroën ID 20

Citroën ID 20

click to see the pictures big

bVision & Photography

Sjoerd..
het is zaterdagavond, ik ben weer eens aan het opruimen (op de pc). Volgens mij had je deze nog niet in je collectie. Geschoten in Ermelo, vlak achter het centrum. Ik kon hem gewoon niet laten staan.
Love As Always Di Mario
Ik had al verschillende types op de site staan, zelfs deze, maar dan in een Break uitvoering. Dus het klopt, een uitbreiding van mijn klassieke autovoorraad.

click to see the pictures big

bVision & Photography

Deze Citroen ID 20 komt uit 1970 maar had toen al een rijke historie opgebouwd. De eerste DS, waar de ID van is afgeleid, rolde in 1955 van de band. Déesse betekend dan ook godin, en daarvan is ook de troetelnaam van deze auto, Godin van de weg, afgeleid. Net als de kever had deze auto veel bijnamen, in Nederland en Belgie o.a. Snoek, strijkijzer en Padde. De ID uitvoering is de goedkopere variant van de DS en moest veel extra’s aan zich voorbij laten gaan.

click to see the pictures big

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

14 Comments

  1. Pingback: Citroen ID 20 in de herhaling – bVision & Photography

  2. Kakel

    Dit is echt een snoepje om te zien. Die koplampen (-: De auto heeft echt een guitige blik. Hier in het dorp rijdt ook een snoek rond maar van een andere serie. Toch moet ik er altijd even naar kijken als ik ‘m zie staan.
    Mooie foto! Weer een aanwinst voor je garage.

  3. Goede morgen Het strijkijzer werd bij ons in Zeeuws-Vlaanderen ook gebruikt als aanduiding voor dit type Citroen. Hier in de straat staat er ook regelmatig eentje, ik denk van een familielid van één van de bewoners, want hij staat er niet altijd.
    Fijn weekend gewenst.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.