Gratis bloemen
Gratis bloemen

Gratis bloemen

Bij het ontwaken, zeg maar wakker worden gisteren, werd ik verwelkomd door hele grote ijsbloemen op de ramen in ons terras. De temperatuur daar was gezakt tot vijf graden boven nul en aan de andere kant een graad of zeven onder nul. Normaliter willen de ramen van dubbel glas nog wel een een condenslaagje hebben, maar deze bloemetjes was ik nog niet tegengekomen. Ik heb er maar een foto van gemaakt, als bewijs zullen we maar zeggen. Op zich vind ik dit ook super winterweer. Open, koud, en een waterig zonnetje overdag. Veel beter dan grauw en grijs met regen en mist. Gelukkig kunnen we het weer nog niet kiezen en is het zelfs moeilijk te voorspellen.

click to see the pictures big

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

19 Comments

 1. logbankje

  Een mooie foto, deze doet me denken aan mijn jeugd, herinneringen komen weer boven.
  Maar toen waren het de raampjes van het dakraam aan de binnenkant op zolder. Hans

 2. Goede morgen Sjoerd, mooi die bloemen, maar of dat nu een tken is van extra goede isolatie of van een foutje in de dubbele ramen, dat zou ik niet weten. Vroeger had je in de winter vaak de bloemen op de ramen staan, er was alleen een kachel in de woonkamer en vader tapte in de winter het water uit de leidingen voor het slapen gaan, als het erg koud werd. Dat was dus die goede oude tijd 🙂

 3. Op dubbel glas heb ik het nog nooit gezien, maar weet wel dat het kan. Dubbel glas kan aan de buitenkant beslaan. Ik vind de kou ook wel lekker. Ik zweet minder als ik ga lopen.

 4. Vroeger met enkel glas en geen verwarming in de slaapkamer had je zo vaak bloemen op je raam. Ik vond dat altijd wel mooi om te zien. Ze zeggen dat het niet zou moeten kunnen bij dubbel glas, maar als de temperatuur zo laag is zou het dan wel zo moeten kunnen?

  Love As alwyas
  Di Mario

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.