Een nieuw machientje
Een nieuw machientje

Een nieuw machientje

Het is uiteindelijk toch maar een nieuwe wasmachine geworden. De oude meteen mee teruggegeven scheelt dat ook weer een rit naar het milieupark. Super zuinig uiteraard A+++, een borstelloze motor waar 10 jaar garantie op zit en past goed bij onze warmtepomp droger. Volgens mij kunnen we de volgende financieren met de verdienste op de elektriciteit. Over milieu gesproken, het lijkt alsof ik veel meer plastic, metaal en drank kartonnen heb dan onze buren, gemiddeld toch wel een zak of zes per maand. Terwijl de buren er gemiddeld zo’n drie a vier hebben. Nu gaat de Gemeente in plaats van een keer per maand, twee keer per maand ophalen. Dan zou je zeggen dat je ook meer zakken krijgt maar nee, dat is er niet bij. Nu zijn er gelukkig gemeenten, o.a. waar Frank woont, waar je die zakken gewoon bij de super kan halen. Dus als het weer eens krap wordt geef ik Frank op tijd een seintje, dan komen er weer rollen binnen…

click to see the pictures big

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

16 Comments

 1. Kakel

  Wij kunnen de plastic zakken nergens meer gratis afhalen. Voorheen bestelden we ze op internet maar nu zegt iedere site dat onze postcode niet meer onder het verstrekken van zakken valt. De buurtsuper heeft ze ook niet dus moeten we ze kopen. Sinds 1 januari wordt iedere week het plastic opgehaald.

 2. Ik moet lachen, meer dan de buren, minder drinken? Plastic … niet zoveel nieuwe dingen kopen? whahahaha 😉

  Gelukkig kan ik het nog gewoon in de vuilniszak proppen en dan in de algemene ondergrondse gooien, al probeer ik wel te scheiden, maar dat is best lastig op flat met niet al teveel ruimte 😉

  X

 3. logbankje

  Groot voordeel van de aanschaf van een nieuwe machine, veel energie zuiniger.
  En minder geluid productie. Hans

  Ot. Je verzoekje is gedraaid in de show.
  Het programma is beluisteren op de pagina “Bank’s Radio”

 4. riakristelijn

  Ja gisteren dacht ik nog aan Frank, hij zou toch weer beginnen hier… is hij alweer beter? of zit ik nu helemaal fout. Gefeliciteerd met nieuwe machine, dat hij maar veel wasjes mag draaien.

 5. De gemeente Zaanstad vond de burgers te dom voor gescheiden huisvuil inzamelen, dat kan de vuilverwerking veel beter. Puur voor de vorm kan je plastic afval op laten halen, volgens mij wordt daar geen gebruik van gemaakt. Huisvuilzakken zijn ook voor eigen rekening. Een expiriment in Oostzaan waarbij huisvuil gewogen werd zorgde voor veel zakken huisafval langs de wegen, in sloten en in Zaandam en Amsterdam noord langs de wegen, dat epiriment was dus mislukt! Misschien zijn de normen en waarden hier toch anders dan in Limburg? Veel plezier met de nieuwe wasmaschien! (Doet denken aan dat liedje van Trafassi)

 6. Succes met wassen 🙂
  Hier hebben we een grote container voor plastic verpakkingsmateriaal. Alles waar ‘der grüne Punkt’ op staat mag erin. En verder kan ik 4 gratis rollen bij het gemeentehuis ophalen mochten we niet genoeg hebben aan de inhoud van de bak, die overigens iedere twee weken wordt geleegd.

 7. Goede morgen Sjoerd. Hier thuis heb ik twee kliko’s eentje voor gft en eentje voor restafval.Glas, plastic + drankkartons, moet je zelf wegbrengen , in het dorp staat een mini milieustraat, voor glas (wit en bruin), plastic en frituurolie/vet. Dat laatste heb ik niet meer dus de gele bak gebruik ik niet. Oud papier kan twee keer per maand aan de weg gezet worden, dat wordt opgehaald door twee verschillende verenigingen. Kortom in de keuken ben ik al hevig aan het sorteren 🙂
  Ik wens je een fijne vrijdag toe.

 8. marjolijn1

  Fijn dat er weer gewassen kan worden…!
  Voor plastic afval krijgen we hier p.m. een rol en dat wordt 2x p.m. opgehaald, of je kunt het ergens in een ondergrondse stoppen.
  Voor restafval moeten we zelf de zakken kopen en kunnen we in de ondergrondse stoppen aan de deur, net als het oud papier.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.