De winter vlinder…
De winter vlinder…

De winter vlinder…

Wat me gisteren is overkomen heb ik nog nooit meegemaakt, een vlinder in januari, op de foto het bewijs. We waren gisteren bij Intratuin in Geleen omdat na enkele maanden onze orchidee op de salontafel het had begeven en alle bloemetjes had laten vallen. Ik denk dat deze zeker een maand of drie gebloeid heeft. Omdat we in eigen voorraad niet zo’n grote orchidee in de bloei hebben en we toch een bloemetje in huis willen hebben we een nieuwe gehaald bij Intratuin in Geleen. Hans, de orchideeënman daar haalde er net een paar uit het magazijn waarvan er enkele nog in de verpakking zaten. Ideaal dus om mee te nemen. Goed beschermd met folie kon hij zo de auto in en zeg zelf waar krijg je voor acht euro bloemen die zeker een week of acht meegaan. Maar goed dat terzijde het ging om de vlinder, deze vloog bij de ingang van Intratuin tussen de bloeiende Hyacinten, en bleef op iedere plant wel even zitten. Geen echte fladderaar, maar daar was uiteraard ook de temperatuur niet naar. Het is wel de eerste vrije vlinder die ik in 2017 tegen ben gekomen en dus met mijn mobieltje op de plaat heb vastgelegd.

click to see the pictures big

bVision & Photography

20 Comments

 1. Wauw prachtig, ik weet jouw achtergrond, dus geef ik jou het volgende mee de symboliek.

  Vlinder – transformatie, balans, gratie, oude symbool voor de ziel, bezit de kracht van een wervelwind, reïncarnatie, mutatie, magie, verandering, schoonheid, vreugde, moed, liefde, creativiteit, overbrugging, vreugdedans, persoonlijke groei, ontwikkeling van de ziel, het kennen en begrijpen van jouw positie in het leven, nieuwe liefde en vreugde.

  X

 2. logbankje

  Beide zijn uniek, voor meerdere weken bloei in huis en de vlinder.
  Een orchidee is een prachtige bloeier voor langere tijd.
  De vlinder vermaakt zich wel in de kas beter dan buiten. Hans

  Ot. Je verzoekje ligt op de Bank voor de volgende show.
  De shows staan allemaal op: http://logbankje.nl

 3. Kakel

  Hopelijk kan de vlinder binnen iets van beschutting vinden waar hij de winter kan overleven… Het zou zonde zijn als hij/zij dooding. Wel een uniek plaatje in januari!
  Warme groet.

 4. די מריו

  Heel bijzonder, dat heb ik ook nog nooit meegemaakt. En je kunt niet zeggen dat het nu zacht weer is. Ik zou als ik de vlinder was gewoon binnen blijven daar. Ik heb je log van zaterdag nog gezien, hij blijft stralen.

  Love As Always
  Di Mario

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.