Het Veolia virus
Het Veolia virus

Het Veolia virus

Veel is er over te doen geweest en uiteindelijk heeft men het maar zo gelaten. Veolia creëerde zijn eigen bushaltes en stopplaatsen, voldeed daarmee niet aan de Nederlandse verkeersborden, en maakte dus oneigenlijk gebruik van stopplaatsen voor openbaar vervoer. Achteraf werd er een kopie van het bekende Busje in gestopt om de gemoederen wat te bedaren. En na de debacles rondom de aanbesteding van het openbaar vervoer in Limburg heeft Arriva afgelopen december het stokje overgenomen en is bezig de lelijke veoliazuilen te vervangen door de frisse standaardborden die er thuishoren. Toch moest ik nog even afscheid nemen van die foeilelijke zuilen… Het straatbeeld in Limburg is er in ieder geval een stuk op vooruit gegaan.

click to see the pictures big

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

14 reacties

 1. Mogge Sjoerd,

  errlijk gezegd was het me niet opgevallen.
  Ik ga gewoon met de bus. En welke bus maakt me niet uit: als die me maar brengt waar ik wil zijn.
  Maar Arriva is okee! En als ik weer eens in LKimburg ben zal ik op de haltes letten.
  Dat beloof ik je!

  groetje svan Marlou

  .

 2. Goede morgen Sjoerd. Ik let nooit zo op die bordjes, mooi of lelijk, zolang de tijden er maar duidelijk op zijn aangegeven. Nu is het hier op het dorp lastig misschien, want er komt geen bus op het dorp zelf, je moet eerst naar de doorgaande weg (lopen, fietsen, je laten brengen) om bij de bushalte te komen. Lastig voor mensen die slecht ter been zijn. En omdat in mijn auto gebruik, kom ik zelden bij de bushalte, dus welk bord hier staat, daar heb ik geen flauw idee van.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.