Prettig geregeld die Oortjes
Prettig geregeld die Oortjes

Prettig geregeld die Oortjes

Vandaag moet ik terug naar de KNO arts voor mijn oren, doorsmeren en olie verversen en daarna leegzuigen. Niet dat het horen daardoor beter zal gaan, maar met een grote spuit en een hoop lauwwarm water is niet meer van deze tijd. Voor het slechte horen heb ik tegenwoordig een paar oortjes, je ziet ze bijna niet, alleen als je erop let, maar er zit heel wat intelligentie in tegenwoordig. Met afstandsbediening waarmee ik afhankelijk van de ruimte of situatie waarin ik verkeer, de oortjes onafhankelijk van elkaar harder of zachter kan zetten. Ook zitten er presets op, de basis instelling is dat wat de KNO arts gemeten heeft. Naast de basisinstellingen zitten er meer instellingen op zoals verkeer (rondom), theater (gericht), Kantoor (basis, maar zachter). En als Jeslynn er is, zoals dat vanmorgen het geval zal zijn, kunnen ze ook uit. Ik voel ze vrijwel niet zitten, dat valt best wel mee. Als ik ze s’avonds uit zet daalt in ene een volledige stilte over me heen. Een hele verbetering waaraan ik jaren geleden aan had moeten beginnen… Maar ja, we blijven man. En het belangrijkste, de kosten vielen na de bijdrage van de zorgverzekering en een aanvulling door de werkgever best nog wel mee… Als je ze helemaal zelf zou moeten betalen liggen de kosten per oortje al gauw rond de duizend euro, all in.

click to see the pictures big

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

15 reacties

 1. riakristelijn

  Fijn dat het goed bevalt! Met afstandbediening nog al. Joop laat ze steeds weer uit waardoor ik alles weer 2x moet zeggen. Ik denk ook dat hij gewoon nog niet doof genoeg is. Fijn dat je ze ook uitkunt zetten

 2. Dus jouw vrouw kan jou nu echt uitzetten als ze wil en de afstandsbediening te pakken krijgt, whahahaha

  Fijn Sjoerd, dat je het toch gedaan hebt, ja ouderdom komt met gebreken soms al op jongere leeftijd, ik weet nog niet welke kant ik op moet met mijn ogen, gezien ik nog niet bij de specialist ben geweest en de wachttijd nog even duurt, maar mijn ogen zelfs ver kijken is soms wat lastig en draag ik eigenlijk de hele dag al een bril, een leesbril, maar van die sterkte waardoor ik juist weer beter ver kan kijken, behalve op de fiets werkt dat nog niet zo goed, kortom ik moet iets gaan doen ook.

  X

 3. Hoi Sjoerd,
  ja, wat een uitkomst he!
  Jij hebt echt hele mooie als ik het zo lees.
  Ik heb iets minder moderne, maar wel al bijna 5 jaar oud, dus… ik ga maar weer eens een afspraak met de audicien maken…
  Die afstandbediening lijkt me wel wat!

  Groet van Marlou

  .

 4. Goede morgen Sjoerd, fijn dat je werkgever er ook in bijdraagt, maar ik vind het nog erg duur per stuk. Ik denk dat als je ze van de verzekering krijgt, dat je dan een stel grote dingen zonder afstandsbediening in je oren zult krijgen.
  Maar fijn dat jij deze hebt en er plezier van hebt, ik wens je een fijne woensdag toe.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.