Vork
Vork

Vork

Vroeger werd veel gebruik gemaakt van slowfood. Potten op het vuur waarin vlees werd gestoofd, juist ja, Limburgs Zoervleisch. Dat kokend hete goedje kon je niet met een mes eten, en niet met je vingers. Daarvoor werd een houten schep met tanden gebruikt waarmee je de plakken vlees kon scheiden van de jus, de kinderen kregen vervolgens weer een homp brood, die ze konden dopen in de jus die was overgebleven. Later werd die houten schep met tanden omgetoverd door de Belgen tot de huidige vork, die zo de friet konden oppikken uit het vet en konden gebruiken met hun Vlaamse stoofpot.
Dit was een reactie die ik ooit eens ergens gaf over het ontstaan van de vork, als je het verhaal niet gelooft moet ik wat anders verzinnen…

click to see the pictures big

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

17 reacties

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.