Kowrenne en het CCH programma…
Kowrenne en het CCH programma…

Kowrenne en het CCH programma…

Vandaag gaat in Gebrook het carnavalsleven los. De start vanavond is een unieke traditie in Gebrook en vind ook nergens anders plaats, het Kowrenne op de mert… en daarna uiteraard het auw wieverbal. Ik wil er nog niet teveel over kwijt, het is er al druk genoeg, maar geloof me vooral het kowrenne is een spektakel eerste klas… Diverse zelf in elkaar geflanste koeien die een onderlinge stijd voeren op het marktplein in Gebrook. Van sjoepkar renne tot koep danse. Het zit er allemaal in. Of ik op tijd erbij kan zijn is nog even de vraag, ik geloof dat mijn vrouw langer moet werken… Dat zou jammer zijn. Nu nog een beetje medewerking van het weer. Het zou zonde zijn als alles in het water valt.

Het programma voor het Gebreuker carnaval:
Opening Carnavalsweek & Kowrenne op donderdag 23 februari 2017 19:11
Groeëte Breuker Kingeroptoch op zaterdag 25 februari 2017 14:11
Sjluëteluëverdrach op zaterdag 25 februari 2017 19:33
Sjlotfieës op zaterdag 25 februari 2017 20:33
Koekoewawabal op zondag 26 februari 2017 20:11
Groeëte Breuker Vastelaovesoptoch op maandag 27 februari 2017 13:11
Sjlotaovend Breuker Vastelaovend op dinsdag 28 februari 2017 20:33

click to see the pictures big

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

15 reacties

  1. Op het moment dat ik het lees kan ik mij het Kowrenne weer uit eerdere blogs herinneren. Ik hoop dat het weer (ondanks de slechte voorspellingen) een beetje mee gaat werken. Hier heeft vanavond de plaatselijke carnavalsvereniging de sleutel van de stad gekregen. Op zich leuk, maar niet te vergelijken met het feest bij jullie.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.