De foto van John
De foto van John

De foto van John

click to see the pictures big

bVision & Photography

Deze foto plaatste John afgelopen week op zijn blog Red-star.nl, waarbij ik de opmerking maakte dat ik hem in zwart/wit zou hebben geplaatst. Op mijn verzoek of ik het plaatje zou mogen gebruiken stuurde John het meteen op, waarvoor dank.

click to see the pictures big

bVision & Photography

Puur omgezet naar zwart/wit levert het dit plaatje op, maar dat is vlak en onpersoonlijk. Nu kun je daar wat in optimaliseren, maar dat maakt het plaatje niet echt ouder. Overigens ook jammer van die toch wel redelijk normale lamp op de gevel, helaas, een voldongen feit.

click to see the pictures big

bVision & Photography

Wat ouder maken kan ook in kleur. Dat laat dit plaatje en ook het plaatje op zijn site wel zien. Als start natuurlijk wel leuk, maar ook dit was niet de bedoeling.

click to see the pictures big

bVision & Photography

Deze begint erop te lijken, Het is al meer het zwart/wit van de foto wat ik voor ogen had. je zou een beetje sepia kunnen bijvoegen, maar ik had zwart/wit gezegd, dus moet het zwart wit worden.

click to see the pictures big

bVision & Photography

En na een paar uurtjes puzzelen kan ik deze erbij plaatsen, de voegen zijn wat opgewerkt, iets meer contrast. Maar u mag het uiteraard zeggen. Ik sta open voor alle opmerkingen.

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

14 Comments

  1. De lamp had je weg kunnen shoppen? hahahahaha Maar wat is de aantrekking in deze foto voor jou, dat mis ik een beetje, gewoon mooi, veel foto’s zijn mooi 😉 En ik vind ze hier ook allemaal weer opnieuw mooi!

    X

  2. Ja, zo’n lamp verpest het dan weer een beetje. Weg klonen kan natuurlijk maar dan is er het gevaar van pixelverschuiving. Ik vind de laatste zwartwit een prima uitvoering.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.