Zilte spanning in Veere

Zilte spanning in Veere

click to see the picture big

Trafohuisjes bVision.nl

Het trafohuisje van deze week staat in het Zeelandse Veere, waar we vorig jaar op vakantie waren. Een super vakantie met schitterend weer gedurende de hele tijd dat we daar waren. Maar de plicht roept en als je dan zo’n huisje ziet staan kun je daar niet aan voorbij gaan.

click to see the picture big

Trafohuisjes bVision.nl

Op een van de toegangswegen naar Veere aan de Langedam staat dit huisje. Ik weet niet wie er verder nog gehuisvest is, maar voor de deur staat een bushalte… Het is een standaard PZEM kotje, maar het ziet er nog prima uit.

click to see the picture big

Trafohuisjes bVision.nl

Ik hoop dat ze dit soort trafohuisje nog lang in ere zullen houden, want ergens hier in het zuiden is er ene afgebroken en dat wil je niet weten. Later daarover meer. Maak je overeigens niet druk om de onderste google foto, ik heb daar iemand uitgefilterd die te prominent in beeld was.

click to see the picture big

Trafohuisjes bVision.nl

11 Comments

  1. logbankje

    Ze vallen voor mij wel onder het industrieel erfgoed, dus behouden.
    Denk dat de techniek in het trafohuisje verouderd is en men meer ruimte nodig heeft voor de nieuwe techniek. Hans

  2. Goede morgen Sjoerd, ja dit is weer een echt Pzem huisje , die zijn allemaal hetzelfde, ik weet er nog meer te staan, maar omdat ze zo gewoontjes en hetzelfde zijn, heb ik ze maar niet meer naar je toe gestuurd.
    Ik wens je een fijne zondag toe.

Reageren mag, stay safe!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: