Een mo(nu)ment voor jezelf
Een mo(nu)ment voor jezelf

Een mo(nu)ment voor jezelf

Wegkruisen kom je in heel Zuid-Limburg vaak tegen, heel religieus, maar soms ook met gevoel voor humor. Dit kruis staat bij de plaats waar ik laatst die gestripte auto gevonden heb. Bij de boom met het kruis staat een bank. Vrij vertaal staat er: “Ga even zitten en denk aan mij”.

click to see the pictures big

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

20 Comments

 1. Kakel

  Ik zou het op prijs stellen als hij ook eens aan mij dacht (-:
  Toch is het aangenaam vertoeven in het Limburgse land en stiekem ligt dat ook een beetje aan de wegkruisen.
  Lieve groet.

 2. Hier zou zoiets niet lang hangen, tenzij ze hem heel goed vastschroeven ipv vasttimmeren. Maar dan is het niet erg realistisch meer, want die Romeinen hadden 2000 geleden vast geen schroeven.

 3. Goede morgen Sjoerd, humor is de kurk van een goede samenleving, daar kunnen we op drijven, wanneer het even tegen zit. Hier op Walcheren zie je weinig kruiskes. Maar in Het oostelijk deel van Zeeuws Vlaanderen , waar ik opgroeide, zie je er wel en ook kleine kapellekes voor Maria, zo langs de kant en op kruispunten.
  Ik wens je een fijne donderdag toe.

 4. די מריו

  Hier kom je ze echt nooit tegen, maar ik ken het natuurlijk wel uit Limburg. Ik ben er nog nooit bij gaan zitten. Misschien moet ik dat de volgende keer maar eens doen.

  Love As Always
  Di Mario

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.