De voetreis naar Eys

De voetreis naar Eys

We kunnen uiteraard altijd een keer afspreken Bie de Tantes in Eys, maar een terechte winnaar kan ik er niet uithalen dacht ik, maar op de valreep wist Marthy de aangeboden reis te winnen. Het blauwe gevaarte op de foto wordt gebruikt om nauwkeurig gassen of lucht aan te zuigen, ofwel een Gas Monstername Pomp in dit geval een Gastec Gas Sampling Pump. Deze pomp kan nauwkeurig 5 of 10 ml aanzuigen, 5 ml is de afstand tussen de eerste en de tweede rode streep, maar de zuiger kan nog verder uitgeschoven worden. Erbij horen glazen buisjes met een detectiemateriaal wat verkleurd bij de aanwezigheid van de te meten concentratie aan gas. Welk gas is afhankelijk van de meetbuis, met het glazen buisje wat er nu bij ligt kan men koolmonoxide meten. Aan beide zijden van het glazen buisje zit een verdunning in het glas waarvan men het topje kan afbreken. hierna wordt de zuiger op de eerste rode streep geplaatst en plaatst men het meetbuisje in de blauwe plastic houder. Daarna zuigt men de hoeveelheid gas erdoor en kan men vrij nauwkeurig aangeven wat de concentratie hiervan is.

click to see the pictures big

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

15 Comments

  1. Leuk dat ik de winnaar ben, hele eer. Ik heb even gekeken op Google Maps en het is 175 km vanuit Stolwijk naar Eys. Dat zou ik in 7 of 8 dagen kunnen redden. Nu nog een sponsor voor de overnachtingen.

  2. Goede morgen Sjoerd, zo weer wat geleerd, ik heb zo’n geval nooit nodig gehad, dus ik herken het ook niet. En om nu op te zoeken, nou dan maar geen voetreis winnen. Maar het is er wel mooi weer voor vandaag , tenminste dat is beloofd.
    Marthy hartelijk gefeliciteerd meis en doe je stevige stappers maar aan, dan kun je je prijs gaan halen 🙂

Reageren mag, stay safe!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: