Industriële spanning in Middelburg

Industriële spanning in Middelburg

click to see the picture big

Trafohuisjes bVision.nl

Nog even een keer terug naar onze vakantie in Zeeland, Ik weet niet meer waar we geweest waren, ik dacht in Goes, toen we het bijgaande Trafohuisje tegenkwamen. Het lijkt erg oud en aftands.

click to see the picture big

Trafohuisjes bVision.nl

Het trafohuisje staat aan de Kleverskerkseweg 55 in Middelburg maar lijkt nog in bedrijf te zijn. Vroeger heeft hier waarschijnlijk andere industrie gestaan en maakte het trafohuisje hier deel van uit. De achterzijde lijkt meer op een portiersloge of zoiets. Na verdere nasporingen blijkt dit onderdeel te zijn van een Grasdrogerij van de Coöperatieve Landbouwvereniging ‘Eiland Walcheren’, het is ook geen portiersloge, maar het was gedeeltelijk ingericht als weegbrughuisje. Het werd in 1947 gebouwd en was destijds eigendom van de gemeente Middelburg.

click to see the picture big

Trafohuisjes bVision.nl

Toch mooi dat ze deze niet meteen tegen de vlakte hebben gegooid en vervangen hebben. Dit geeft toch een mooi historisch beeld van de ontwikkelingen daar in het industriegebied.

click to see the picture big

Trafohuisjes bVision.nl

13 Comments

 1. Kakel

  Ik vind het een prachtig huisje. Heel fleurig door de kleur van het dak en de deuren.
  De moeite van het uitstappen en fotograferen waard!
  Zonnige groet

 2. logbankje

  Het is inderdaad een van grotere omvang, misschien dat men bezig is met een een herbestemming van het oude industrie terrein en dan het huisjes meenemen. Hans

 3. riakristelijn

  een leuk Zeeuws huisje dat net zo oud is als ik, een opknapbeurt is nergens voor nodig hoor deze is nog knap zat. Herinnert me er weer aan dat ik er ook nog twee voor je heb.

 4. Goede morgen Sjoerd, ik ben hier waarschijnlijk vaak langs gereden, maar over het huisje heb ik altijd heen gekeken. Nu kom ik hier niet meer vaak langs, maar in die tijd zag ik ook nog geen trafohuisjes om die voor jou op de foto te zetten.
  Fijne zondag gewenst.

 5. ja, het zijn mooie huisjes, je verzameling wordt al groot
  Ik zou het ook spijtig vinden als ze die huisjes plat gooiden, want ze zijn mooi, ik weet bij mij nergens in de buurt zo’n huisje staan

Reageren mag, stay safe!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: