Kerkedingetjes

click to see the pictures big

bVision & Photography

Nog onder de indruk van die krijsende haan van woensdag reed ik vanuit Aalbeek richting Schimmert. Een weg die ik op die plaats rechts neem, links is doodlopend. Dan kom je voorbij dit allerliefste bouwvallige schuurtje, met dit kerkelijke tafereel. waar ik dacht dat het een schuilplaats zou zijn voor een paar verdwaalde schapen. Ik wilde het toch eens digitaal vastleggen dus ik draaide het weggetje op.

click to see the pictures big

bVision & Photography

Verbaast zag ik dat deze stal geen stal bleek te zijn, maar een waterput. Het kerkedingetje, een wegkruis, is meteen in waarde gestegen vanuit mijn blijkbaar kleine point of view. Ik moet gewoon eens wat vaker stoppen…

click to see the pictures big

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

12 Comments

 1. Goed dat je bent uitgestapt, daar boffen wij toch maar weer mee!
  Op de fiets kwam ik ook overal maar afstappen…zelden. Ik vind het een prachtig gebouwtje. Goed dat het bewaard is gebleven.

 2. Dat vaker stoppen herken ik hier ook, whahahaha op de fiets, teveel dingen waarvan ik denk, komt wel weer een keer, maar dat komt niet, dit blijft dan in elk geval nog staan, supergaaf!

  X

 3. ja, zo zie je nog eens wat! Zo leuk kan het leven zijn..

 4. Wij houden er van om het zijweggetje van het zijweggetje te nemen. Altijd weer een verrassing wat je dan tegenkomt.

 5. Het leven kan soms verrassend zijn in zijn verrassingen…. ;-)Fijn weekend

 6. Een heel verstandig idee, vaak kom je dan voor verrassingen te staan zoals deze bv 😉

 7. Inderdaad, uitstappen kan heel verrassend zijn.
  Heb dit soort waterputten ook wel bij Schin op Geul en Sibbe gezien. Hans

  Ot. Je verzoekje is gedraaid in de show.
  Het programma is beluisteren op de pagina “Bank’s Radio”

 8. Van die kerkedingetjes hebben we er hier niet veel in Noord Holland, hier zijn ze toch minder kerkelijk, of laten het niet zo zien.

 9. Zo zie je maar altijd even checken en dan zie je soms de mooiste of leukste dingen langs de weg.

 10. Dat vaker stoppen is voor iedereen beter natuurlijk. Een waterput, wie had dat verwacht. Ziet er inderdaad vervallen uit, maar…. wel mooi en daar gaat het ook om.

  Love As Always
  Di Mario

 11. We weten maar half hoeveel mooie plekjes onze aardkloot heeft.
  Mooie dag….!

 12. Goede morgen Sjoerd. Wat een leuke oude waterput. Zou die ooit gewijd zijn aan Maria of haar zoon? Want die combinatie van put en kerkedingetje zie je toch niet zo vaak? Hier op Walcheren zie je dit soort dingen niet, maar in het Land van Hulst aan de overkant ken ik ze wel, tenminste vroeger toen ik er als kind fietste, zag je op een kruising van wegen regelmatig een kapelletje of een kruisbeeld in een boom hangen.
  Ik wens je een fijne vrijdag toe.

Geef een reactie