Kerkedingetjes

Kerkedingetjes

click to see the pictures big

bVision & Photography

Nog onder de indruk van die krijsende haan van woensdag reed ik vanuit Aalbeek richting Schimmert. Een weg die ik op die plaats rechts neem, links is doodlopend. Dan kom je voorbij dit allerliefste bouwvallige schuurtje, met dit kerkelijke tafereel. waar ik dacht dat het een schuilplaats zou zijn voor een paar verdwaalde schapen. Ik wilde het toch eens digitaal vastleggen dus ik draaide het weggetje op.

click to see the pictures big

bVision & Photography

Verbaast zag ik dat deze stal geen stal bleek te zijn, maar een waterput. Het kerkedingetje, een wegkruis, is meteen in waarde gestegen vanuit mijn blijkbaar kleine point of view. Ik moet gewoon eens wat vaker stoppen…

click to see the pictures big

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

12 Comments

 1. Kakel

  Goed dat je bent uitgestapt, daar boffen wij toch maar weer mee!
  Op de fiets kwam ik ook overal maar afstappen…zelden. Ik vind het een prachtig gebouwtje. Goed dat het bewaard is gebleven.

 2. Dat vaker stoppen herken ik hier ook, whahahaha op de fiets, teveel dingen waarvan ik denk, komt wel weer een keer, maar dat komt niet, dit blijft dan in elk geval nog staan, supergaaf!

  X

 3. logbankje

  Inderdaad, uitstappen kan heel verrassend zijn.
  Heb dit soort waterputten ook wel bij Schin op Geul en Sibbe gezien. Hans

  Ot. Je verzoekje is gedraaid in de show.
  Het programma is beluisteren op de pagina “Bank’s Radio”

 4. Goede morgen Sjoerd. Wat een leuke oude waterput. Zou die ooit gewijd zijn aan Maria of haar zoon? Want die combinatie van put en kerkedingetje zie je toch niet zo vaak? Hier op Walcheren zie je dit soort dingen niet, maar in het Land van Hulst aan de overkant ken ik ze wel, tenminste vroeger toen ik er als kind fietste, zag je op een kruising van wegen regelmatig een kapelletje of een kruisbeeld in een boom hangen.
  Ik wens je een fijne vrijdag toe.

Reageren mag, stay safe!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: