De straatmusikant
De straatmusikant

De straatmusikant

Ik heb respect voor dit soort mensen. In de gloeiende zon zijn stekkie opbouwen en dan de rest van de dag spelen voor een aalmoes. Hij is zeker een half uur bezig geweest met het opbouwen en decoreren van alles. Ik zie hem nog aan komen rijden op zijn fiets met een karretje erachter. Hij speelde later op zij trekharmonica, zij het wat aan de zachte kant. Let eens op de opbouw, de gitaar, het dansende paartje. Op het bordje links staat

Voor uw goed humeur speelt orkest Robokop. Voor feestjes en verjaardagen…

De meeste mensen liepen gewoon om hem heen zonder hem echt op te merken… Maar wie ben ik, ik geloof niet dat dit in mij op zou komen, als ik al zou kunnen spelen. Je moet er ook het lef voor hebben. Op het web kon ik niets over hem vinden.

click to see the pictures big

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

13 Comments

  1. Er zitten zo nu en dan hele goeie en originele tussen. Die oost europese club wordt je inderdaad gek van die zien we hier gelukkig niet meer en ook die kinderen zetten ze niet meer bij ons in de stad neer.

  2. Ria

    Straatmuzikanten zijn leuk als ze werkelijk iets kunnen er zijn er ook die maar twee of drie nummertjes kunnen spelen en dan ook nog verwachten dat je ze iets geeft

  3. Ik had even het idee dat je het over dezelfde bedelaars ging hebben als Mirjam Kakel, hier veelal Oost Europese mannen die met een auto bij het winkelcentrum worden afgezet om de hele dag te bedelen en die dan s avonds weer worden opgehaald. Op een doordeweekse dag kom ik makkelijk 3 of 4 van die lui tegen. Ik geef geen euro aan die gasten. De man op jouw foto vind ik heel anders, die doet echt zijn best, net als de draaiorgels die we hier zo nu en dan zien. Dan tast ik graag in de buidel, want zo’n man maakt het winkelen toch iets dragelijker!

  4. Goede morgen Sjoerd. Ik denk dat je er geschikt voor moet zijn. Jammer genoeg staan er vaak muzikanten die slecht spelen of maar een paar akkoorden steeds weer herhalen. Je hebt er wel een goede foto van gemaakt. Ik wens je een fijne dinsdag toe.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.