Het Limburgs Dagblad

Het Limburgs Dagblad

click to see the pictures big

bVision & Photography

Gisteren waren we even in de Cramer in Heerlen. Daar waar eerst de kantoren en drukpersen van het voormalige Limburgs Dagblad stonden heerst nu een begrafenis stemming. Het meeste is verdwenen en de de sloopwerkzaamheden zijn in volle gang. Ik denk dat over een paar weken het gebied wordt teruggegeven aan de natuur. Na eerst een zelfstandige krant te zijn geweest is het na een avontuur met de telegraaf inmiddels samen met het dagblad de Limburger een Belgische onderneming geworden. Ook de kranten van zowel Het Limburgs Dagblad alsook van de Limburger worden in België gedrukt. De toegevoegde waarde ontgaat me geheel. Wat vindt u van de volgenden stelling: Kranten hebben geen bestaansrecht meer, het zijn alleen nog maar advertentiebladen waar je ook nog voor moet betalen…. Nieuws is sneller via digitale media.

click to see the pictures big

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

16 Comments

 1. Waar ik woon werd aanvankelijk geen Nederlandse krant bezorgd. Na een tijdje wel, en toen hadden we achtereenvolgens een abonnement op de Telegraaf, Limburger en Limburgs Dagblad. Nadat de krant door een nieuwe bezorger werd bezorgd die steeds later en later de krant bezorgde zijn we geswitchd naar een digitaal abonnement en dat bevalt prima.

 2. Het is zonde dat de echte plaatselijke dagbladen langzamerhand verdwijnen. Ik wil nog steeds een papieren krant. Ben het dan ook niet eens met de stelling en hoop dat de Belgen die de Telegraaf (en daarmee een heleboel plaatselijke dagbladen, ook het LD) hebben overgenomen de krant echt krant gaan houden. Ennuhhh ook een beetje eigenbelang natuurlijk want als de krant verdwijnt dan verdwijnt ook mijn wekelijkse pagina. 🙂

 3. Onze krant wordt gedrukt in Leeuwarden. Al toen het van middagkrant ochtendkrant is geworden ging het fout,. Ochtendkranten lopen altijd achter de feiten aan, middagkranten hebben nog toekomst.

 4. logbankje

  Het is jammer dat het Limburgs Dagblad nu in België wordt gedrukt, maar in mijn jeugd was er er een buurman die voor de handel zijn pornoboekjes in het zelfde land drukte. Hans

 5. Papier is toch een zonde van het materiaal. Ik zeg, stoppen met al die dingen, maar ja, er zijn nog steeds mensen die het kopen. Alleen niet zo veel meer. En dan is het niet lonend.

  Love As Always
  Di Mario

 6. Ria

  Hier nog elke morgen een papieren exemplaar bij de koffie, het hoort bij het ochtendritueel geritsel en als ik iets nieuws op mijn tablet zie vraag ik vaak of dat ook al in de krant staat 😉 ach ja zolang we het nog kunnen betalen…. Hier lezen trouwens veel mensen de papieren krant samen .

 7. Hoi Sjoerd,

  sja… ik vind de krant ook best wel duur.
  Dus ik snap je vraag wel.
  Ik lees eigenlijk alleen op zaterdag de krant in een café met een kop koffie.
  Dus het zou zomaar kunnen, dat er op een gegeven moment geen krant meer is.
  Ze doen er wel van alles aan om te blijven: een kleiner formaat (wat ik wel prettig vind) en leuke bijlages….

  De krant lezen op de laptop vind ik helemaal niks!

  Groetjes!
  Marlou

  .

 8. Ik vind dit een lastige vraag, omdat ik misschien vind dat ik weinig recht van spreken heb. Zover lees ik amper een krant, ook voor internet er was, niet, keek ik amper nieuws. Dit is veranderd dankzij internet, sneller inderdaad, maar liever als ik wel een krant lees bij eigen keuze, dan zou ik voor een papieren gaan, mijn ouders hebben een weekend abbo geloof ik, of nu weer hele week, ik weet het niet, maar dat vind ik dan weer iets hebben, fijner, kan ook op het toilet bijv… hahaha laptop neem ik dan niet mee 😛

  En er zijn ouderen die nog altijd niet op internet kunnen of zitten, kortom… het moet wel blijven vind ik… Wat wel zo is, is dat het via het digitale snelweg nu sneller is denk ik.. merk ik al met de nieuwsprogramma’s, zit ik de ene avond naar iets te luisteren en kijken, zie ik het de volgende dag in editie.nl bijv… ze copy/pasten erg graag…

  x

 9. Goede morgen Sjoerd. Wel minder snel dan de digitale snelweg, maar ik geniet zo in de vroege ochtend, lekker met een kop koffie en mijn krantje, van het rustig wakker worden. En alles op een beeldscherm, dat hoeft van mij nu niet zo, ik houd van het gedrukte woord, boek of krant of tijdschrift. Even onthaasten en op eigen tempo de dingen tot je toelaten.
  Ik wens je een fijne donderdag toe.

Reageren mag, stay safe!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: