Beestjes en ladders
Beestjes en ladders

Beestjes en ladders

Daar had ik wat gezegd, wat moet dat met die ladder daar. Het gaat eigenlijk om de plaats waar die ladder hangt en wat voor een ladder dat is. De ladder in kwestie is een plukladder voor hoogstambomen, een houten ladder die bij het plukken de bomen niet beschadigd. Maar waar hang je die lange dingen, en rotten ze niet weg in de wei. Nou, onder het Schöp. Zoals ook hier te zien is hadden veel boerderijen en schuren een overstekend dak. Die ladder werd dus onder het Schöp gehangen. Beschermt tegen weersinvloeden had zo’n ladder het eeuwige leven. Maar dit terzijde. De foto nam ik deze week op de Woonboelie van Heerlen. Ik dacht meteen aan het lied van Ronnie en de Ronnies als ik het goed heb, allemaal beestjes, om me heen…zoveel beestjes.

click to see the pictures big

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

11 Comments

  1. hahahaha zo simpel, maar ja waarom had mijn opa het dan ook zo hangen, metalen of aluminium ladder en zonder overkapping weet ik nog, maar goed, een houten ladder is anders natuurlijk, zal wel een overblijfsel zijn geweest van zijn boerderij dagen waar hij opgegroeid is ooit 😉

    X

  2. Goede morgen Sjoerd, weer wat geleerd over opbergen van ladders. Mooie beestjesfoto die daar achteraan doen hun best om nog meer beestjes te maken geloof ik.
    Fijne woensdag gewenst.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.