De kraan…
De kraan…

De kraan…

Langzaam reed de vrachtwagen het haventerrein op om een plaats op het parkeerterrein te zoeken waar hij niet meteen zou opvallen om vervolgens daar te wachten. Het liep al tegen de avond en de gordijnen van de vrachtwagen gingen dicht. Geleidelijk aan werd het donker op het terrein. Sinds enkele maanden was dit verboden gebied en eigenlijk alleen bedoeld voor het laden en lossen van grind. Maar dat was niet de lading die in zijn laadbak lag. Die was meer waard op de markt. Het schip zou pas in de nacht aankomen, en daar moest hij op wachten. En dan ook maar hopen dat ze de kraan konden gebruiken om te lossen. Niet de nieuwste meer zo te zien, maar hij voldeed aan wat ze voor ogen hadden, want zonder kraan kregen ze de lading niet van de vrachtwagen in het schip geladen. De chauffeur stak nog maar een sigaret op en hoopte niet dat hij de aandacht trok. Het werd leger en leger op het haven terrein en de poorten werden gesloten. In de verte knipperde wat lichten. Op het kanaal naderde een onverlichte boot die aanstalten maakte om aan te meren. Het was inmiddels helemaal donker en de chauffeur reed zijn vrachtwagen zonder zijn lichten aan te maken tot bij de kraan. Plots werd de hemel helder verlicht en de kraan, de boot, de vrachtwagen waren op dat moment even volledig zichtbaar voor iedereen. Gelukkig was het een onverwachte bliksem, die verder met een donderend geraas een hevige onweersbui aankondigde. Niet het ideale weer om te lossen, maar wel een veilige. De volgende ochtend stond de vrachtwagen weer op de parkeerplaats, nog steeds vol weliswaar, maar nu gevuld met grind… De chauffeur werd wakker en reed alsof er niets gebeurd was door de poort weer naar buiten.

click to see the pictures big

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

12 Comments

  1. Spannend! Leuk zo’n verhaaltje tussendoor, en ook al is dit misschien fictie, het gebeurd helaas ook in het echt met andere zaken denk ik dan eerder en meer, toevallig gisteren nog K-9 zitten kijken 😉

    X

  2. saltyletters.blogspot.com

    …. nou wil ik natuurlijk wel deel 2 van dit spannende gebeuren… hoe loopt het af? Wordt er iemand gepakt, en wat zat er nou in de laadbak? Goud, Drugs? Bedwelmde vrouwen?

  3. Hier gebeuren dingen zoals jij hier hebt beschreven. Misschien niet precies zo, maar geen zuivere koffie. Helaas hebben we in Zeeland te weinig politie om overal op te treden.

Reageren mag, stay safe!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: