Een rustig weekend
Een rustig weekend

Een rustig weekend

We hadden voor de afwisseling een rustig weekend zonder Jeslynn. Die was er met mijn dochter een paar dagen tussenuit. En daar moet je dan van profiteren. Maar eerst even terugkomen op de quizvragen van vrijdag… Natuurlijk was dat onzin. We waren op Kasteel Limbricht, waar mijn baas bij Sitech Services afscheid nam van ons nam en we het mooie ijsvogeltje kregen. Ik had niet verwacht dat er mensen serieus op in zouden gaan.
Zaterdagmiddag waren we even bij een tuincentrum in het zuiden van Limburg, daar vonden we naast zomerbloeiers voor in de plantenbakken, ja ik weet dat ik aan de late kant ben, ook de onderstaande orchidee. Ik had hem laten staan, maar mijn vrouw wilde deze absoluut meenemen. Toen ik de prijs ervan zag, dacht ik even dit kan niet zijn, zo goedkoop. Gisteren zijn we even naar Beek geweest, daar wordt het oude Makado gebouw helemaal op de schop genomen. Ik het nieuwe gedeelte zit al Albert Hein en de Lidl, maar het hele complex wordt gemoderniseerd. Helaas was de helft van de winkels dicht. Een gemiste kans, of een prima uitvlucht om even vakantie te nemen. Een beetje winkelcentrum is toch gewoon de hele week open… Aan de andere kant verbouwen ze de hele zaak, maar houden de winkels wel stand in deze stedelijke winkeldepressie. De winkels verdwijnen en de horeca neemt toe. Het duurt niet lang meer en we zijn terug bij af. De kruidenier komt de boodschappen weer thuis brengen en de rest bestellen op afbetaling bij Wehkamp. Hoezo vooruitgang…

click to see the pictures big

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

14 Comments

 1. Mooie foto van een mooie orchidee!
  Hier op het dorp heeft het winkelcentrum het moeilijk, de blokker gaat dicht en de bart smit wordt een intertoys en gaat daarna waarschijnlijk ook dicht. De klanten bestellen de zooi via internet of gaan 2 kilometer verderop sjoppen. Heel hachelijk?

 2. Mooie orchidee
  Het zijn niet alleen de winkels die hun wetten bepalen ook de banken. Zo juist nog meegemaakt de service gaat er op achteruit naar de werkende mens kijken ze niet meer

 3. Prachtig die orchidee!

  En wat je zegt, wat ik nu niet snap, nog steeds hebben de mensen amper wat te makken, en toch vliegt die horeca overal als paddenstoelen uit de grond? Als ik dan ga kijken op de kaart, denk ik… joh… hier eet ik minimaal 2 dagen van en soms nog langer… hahahaha leg DAT nu eens uit Sjoerd 😉

  X

 4. marjolijn1

  Mooie orchidee….!
  Ja, sinds de winkels zelf hun openingstijden mogen bepalen is er geen touw meer aan vast te knopen.
  Goede start van de nieuwe week…!

 5. Haba

  Goede morgen Sjoerd, welke onderstaande orchidee? Ik zie alleen een gebouw op een hoogte, is dat soms het Makado gebouw? Hoe dan ook je hebt een leuk en zeker rustig weekend gehad, zonder je kleindochter, al zal je die wel hebben gemist.
  Ik wens je een fijne maandag toe.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.