Het regent…
Het regent…

Het regent…

Het regent, niet heel hard, maar gestaag, en met hele kleine druppels. Net alsof je onder de douche staat. Een gebogen wat oudere man loopt met een hoed op door het veld. Doordat de druppels zo fijn zijn kun je maar een paar meter vooruit kijken. De hoed kan ook al dat water niet verwerken en zakt langzaam voor zijn ogen. Als een verzopen kat loopt hij toch stug door. Hij weet dat een paar honderd meter verder een grote schuur in het veld staat waar naar hij dacht meestal wat landbouwwerktuigen van een naburige boer onder het overstekende afdak gestald stonden. Bij het naderen van de schuur ziet hij de deur van de schuur een stukje openstaan. Het slot ligt opengebroken naast de schuur op de grond. Gelukkig is hij niet bang aangelegd, maar toch loopt hij voorzichtig op de deur af. Binnen hoort hij een geluid, maar hij kan het niet thuisbrengen. Zijn nieuwsgierigheid en de regen zorgen ervoor dat hij toch de schuurdeur beetje voor beetje open trekt. Net toen hij zijn hoofd naar binnen wilde steken kwamen er een aantal roeken naar buiten vliegen. Onbewust doet hij snel een stap achteruit. Zijn hart slaat over maar hij beseft al snel dat er verder niemand is en stapt naar binnen.

click to see the pictures big

bVision & Photography

Eenmaal binnen wrijft hij zich in de ogen en schudt de waterdruppels van zich af. Al snel wennen zijn ogen zich aan de duisternis die er heerst en ontwaart hij een aantal antieke auto’s die nodig aan een revisie toe zien.
Hij staat in de opslagloods van bVisions Garage…

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

11 reacties

  1. Ik hoop dat je er nu een sabeltandtijger bij bedenkt die die roeken vangt en opeet voordat ze jouw virtuele auto’s voorzien van virtuele vogelpoep. Zo’n sabeltandtijger wordt dan wel geacht zijn sabeltandtijgerpoep in de tuin van de buren te begraven, anders schiet je er nog weinig mee op!

  2. Goede morgen Sjoerd, hebben ze je virtuele garage open gebroken? Het zou ‘nie mogen magge’ Maar je hebt er een mooi verhaal van gemaakt, die regen komt nog wel vanavond en je hoedemans is in ieder geval onder dak voor de grote bui. Een leuk spannend kort verhaal met een verrassende afloop.
    Ik wens je een fijne woensdag toe

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.