SEAT  FURA
SEAT FURA

SEAT FURA

click to see the pictures big

bVision & Photography

Zo zie je er niet veel meer van rondrijden, van deze SEAT FURA GL. De auto is door John, beter bekend door zijn blog Red-Star op de foto gezet. De SEAT fabrieken werden in 1950 opgericht en de letters staan voor Sociedad Española de Automóviles de Turismo, of wel de Spaanse personenauto fabrieken. In het begin werden er auto’s in licentie gebouwd zoals de allereerste die van de band rolde een Fiat 1400 (1953) was, waar het merk Seat op stond. Makkelijk toch, je kon bij iedere Seat en Fiat dealer terecht. Zo ook de SEAT 600 (=Fiat 600) vanaf 1957 en deze FURA (=Fiat 127). Voor de opmerkelijke kijker, het logo op de voorzijde is het SEAT logo, en de wielen dragen het Fiat logo. Ik had deze uit 1984 in eerste instantie ook als Fiat 127 bestempeld het autootje heeft een 900 cc benzinemotor. Seat was tot 1986 een zelfstandige onderneming, in 1980 liep de samenwerking met Fiat af en werd het eerste eigen model ontwikkeld, de SEAT Ibiza(1984) met een door Porsche ontwikkelde motor. In 1986 werd Volkswagen de eigenaar van SEAT. Dat dit consequenties had voor de modellen- en motorenreeks mag duidelijk zijn.

click to see the pictures big

bVision & Photography

12 Comments

  1. Serieus, als ik dit had gezien, dan had ik het afgedaan als een FIAT, ahum… ~proest~ foutje bedankt 😉 En dat terwijl ik een Seat Ibiza voor de deur heb gehad ooit, fijne auto, zeg ik als bijrijdster 😛

    X

  2. Goede morgen Sjoerd, een kennis van mij had vroeger een Fiat 127 daar had ik deze Seat ook voor aangezien als ik het verhaal niet had gelezen. Maar ja ik ben ook geen autokenner, daar zal het wel door komen.
    Ik wens je een fijn weekend toe en nu eerst het log van gister nog even lezen want dat had ik gister gemist.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.