Het ging er om spannen in Horst.
Het ging er om spannen in Horst.

Het ging er om spannen in Horst.

click to see the picture big

Trafohuisjes bVision.nl

<Di Mario Schrijft>Het tweede huisje bezorgde me nog meer hoofdpijn. Ergens geschoten toen ik op weg was naar Limburg, van de snelweg af, want Yaron moest even nodig.
Zoek het dan maar weer op. Maar toen ik inzoemde zag ik een straatnaam en daarna kwam ik er toch snel achter.</Di Mario>

click to see the picture big

Trafohuisjes bVision.nl

Zo zie je maar weer dit trafohuisje werd ook zomaar toevallig gevonden door Di Mario op weg naar het zuiden van Limburg was. Eigenlijk heb ik dit transformatorhuisje dus te danken aan Yaron… En ondanks dat het niet ergens verstopt lang de weg ligt is dit een keurig huisje, volgens mij niet al te lang geleden opgeknapt.

click to see the picture big

Trafohuisjes bVision.nl

Horst aan de maas is wereldberoemd door zijn champignonkwekerijen. In Horst wordt ongeveer de helft van de hele productie in Nederland aan champignons geproduceerd. En dat wil wat zeggen met maar iets meer dan twaalfduizend inwoners in die plaats. Horst is een van de oudste plaatsen in Limburg. Bewoning werd al aangetroffen vanaf ca 500 jaar voor christus. Ook de Romeinen hebben daar hun sporen achtergelaten. Deze sporen zijn te vinden in de Oudheidkamer van Horst.

click to see the picture big

Trafohuisjes bVision.nl

18 Comments

 1. Horst-Sevenum is zo’n spannend plaatsje waat je uitstekend goederentreinen kunt spotten, binnen bepaalde kringen dus een hele bekende lokatie. Zelf ken ik het van America, waar 2 Centerparcsen te vinden zijn (Meerdal en Limburgse Peel) en waar Toverland gevestigd is.

 2. Hahahaha, dank je wel Yaron! Zo zie je maar weer, en hier gaat het net niet, maar wel bijna hetzelfde, ik struin gewoon rond en ineens… wow, daar, voor Sjoerd! 😛 hahaha

  Horst, daar ben ik niet geweest volgens mij, maar dat denk ik wel vaker 😉 Ik weet ook niet alles meer 😀

  X

 3. Goede morgen Sjoerd. Di Mario heeft weer een keurig huisje op de foto gezet, leuk met dat puntdakje . Maar eigenlijk heb je het inderdaad aan de blaas van Yaron te danken.
  Ik wens je een fijne zondag toe.

 4. en ik kijk regelmatig uit naar zo’n trafohuisje maar zie alleen die ijzeren blokken, en gisteren keek ik toen ik met de fiets langs die van H.H. reed, maar die staat achter een afsluiting en is zo groot….dus kijk ik hier maar, je hebt al vele mooie huisjes gepost.
  Eén @->- voor jou

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.