Glenlivet

Glenlivet

Heel af en toe permitteer ik het me om een fles lekkere whisk(e)y te kopen, hier op de ton staat nog een drie literfles Jack Daniels, maar dat vind ik zonde om daar wat uit te gaan halen. Het was dat we vandaag toevallig, of bestaat toeval niet, langs de Gall&Gall in Makado Beek kwamen, en collega Frank reclame had gemaakt voor Glenlivet 12, dat ik besloot om een fles The Glenlivet Founder’s Reserve, de nieuwste Single Malt van het huis, mee te nemen. Deze single malt is geïnspireerd op de originele visie van de grondlegger, George Smith. Een whisky met het typerende karakter van The Glenlivet, zeer zacht met een romige fruitige smaak. George Smith richtte in 1824 The Glenlivet Distillery in Ballindalloch op. Gelegen in het graafschap Banffshire, Schotland. Hij was de eerste die een whisky met een uitzonderlijke kwaliteit produceerde en die een licentie kreeg om legaal te distilleren. The Glenlivet werd daarmee bekend als: ‘The single malt that started it all’. De nieuwe Founder’s Reserve draagt het hart en de ziel uit van The Glenlivet. De single malt wordt op exact dezelfde manier gedistilleerd als 200 jaar geleden, gestookt in de smalle lantaarnvormige koperen ketels die destijds door George zijn ontworpen en die de unieke en klassieke fruitige stijl creëren waarmee The Glenlivet bekend geworden is. De toegankelijke zachte smaak maakt The Glenlivet Founder’s Reserve zeer aantrekkelijk voor beginnende single malt drinkers.
Tot zover het informatieve gedeelte. Het was alsof er een engeltje over mijn tong pieste… niet voor iedere dag, daarvoor is goede whisky te duur, maar wel om even een stukje quality time te creëren op onze vrije woensdag. Vandaag weer gewoon aan de slag.

click to see the pictures big

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

16 Comments

 1. logbankje

  Een goede whiskey is inderdaad heel smakelijk, genieten.
  na een vakantie in Schotland ging ik om voor Bell, misschien meer voor de herinnering.
  Nu drink ik het niet meer. Hans

 2. Ik drink weinig alcohol en heb nog nooit een fles whisky gekocht, maar met zo’n mooi verhaal eromheen kriebelt het om ook een fles te halen en deze ervaring mee te maken. Maar zo heb ik ook een Discovery documentaire gezien over Guiness bier en een balletje dat ze daar in stoppen zodat het bier er perfect schuimend uit komt. Zo’n blikje Guiness staat in de voorraadkast, helaas inmiddels al lang over datum. Maar als je het schudt dan hoor je het balletje! Glenlivet ga ik onthouden!

 3. Geen idee of dat ik dat lekker vind, het ziet er wel altijd mooi uit in de fles en de fles met etiket zelf ook, de betere whiskey’s dan. En het is Schots natuurlijk 😛 Als ik ooit daar ben, zal ik zeker met ginger ale zoals ze het daar drinken, gaan proberen 😉

  Genieten is een must op een vrije dag 😀

  X

 4. Goede morgen Sjoerd. Sinds ik de stokerij van Glennfiddich in Schotland heb bezocht ben ik niet zo dol op pure whiskey vroeger dronk ik dan ook gingerale met een scheut van die drank erdoor. Tegenwoordig drink ik eigenlijk zelden nog alcoholische dranken, als het heel warm is wel eens een wit biertje of als er visite is neem ik ook wel eens een glas wijn, maar dat doe ik meestal niet. Maar je hebt daar wel een goede fles drank te pakken, de single malts zijn eigenlijk meestal wel goed.
  Drink het lekker op en geniet ervan.

Reageren mag, stay safe!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: