De Kattenrug (Volvo PV544).
De Kattenrug (Volvo PV544).

De Kattenrug (Volvo PV544).

click to see the pictures big

bVision & Photography

Deze Volvo stond bij de begraafplaats van de grote sint Janskerk aan de Juliana Bernhardlaan in Hoensbroek. Niet dat dat een hint is voor deze auto, hij ziet er nog keurig uit voor zijn leeftijd en ik hoop dat ze de auto ook in een goede staat houden. Eigenlijk vind ik dit de leukste Volvo die er ooit gemaakt is. Deze uitvoering is echt afwijkend van de auto’s die je in die tijd rond zag rijden.

click to see the pictures big

bVision & Photography

De Volvo PV544 had als bijnaam Kattenrug en werd geproduceerd tussen 1958 tot 1965 door Volvo Zweden. De PV544 op de foto is er ene uit de vroege productie jaren, deze is gebouwd in 1959. Helaas kon ik geen typeplaatje van de motor ontdekken. Normaliter staat er een plaatje op B16 of B18, waaraan je kon zien welke motor erin lag.

click to see the pictures big

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

14 Comments

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.