Alta tensão na Palácio Nacional da Pena
Alta tensão na Palácio Nacional da Pena

Alta tensão na Palácio Nacional da Pena

click to see the picture big

Trafohuisjes bVision.nl

Kijk dat is nou leuk, tref je bij je post een bloemetje aan van Micheline, beter bekend als Merel van haar gedichten blog. Het ging niet om de blommekes, al zijn die ook leuk, maar om het trafohuisje wat erachter staat. maar ik zal haar eerst zelf aan het woord laten.

click to see the picture big

Trafohuisjes bVision.nl

<micheline vertelt>
Dag Sjoerd
We waren onlangs in Lissabon en zijn ook een dag naar Sintra geweest. Daar boven op een heuvel staat het Palacio da Pena het vroegere zomerverblijf van de koningen. Juist voorbij de betalende ingang kwam ik dit hier tegen. Jammer dat ze het niet wat kleurrijker konden maken zoals het paleis hogerop
</micheline vertelt>

click to see the picture big

Trafohuisjes bVision.nl

Het Palácio Nacional da Pena staat boven op de top van een heuvel in de portugese stad Sintra. Het paleis is gebouwd op de resten van een klooster. Het paleis bestaat uit twee gedeelten: de overblijfselen van het 16e eeuws klooster en een nieuw gedeelte dat gebouwd is in de 19e eeuw. Het bestaat uit diverse woonstijlen welke mooi met elkaar gecombineerd zijn. Dit sprookjespaleis is schitterend om te zien, en ook de exotische tuinen eromheen zijn zeker een bezoek waard.

click to see the picture big

Trafohuisjes bVision.nl

Oorspronkelijk stond hier een 16e-eeuws Hiëronymietenklooster. Koning Ferdinand II, de Duitse echtgenoot van de Portugese koningin Maria II, kocht het klooster in 1838 inclusief de omliggende gronden. Hij was het ook die het klooster liet ombouwen tot een echt sprookjeskasteel. In die tijd werden ook de tuinen aangelegd. vanaf 1860 werd het Palácio da Pena bewoond en was het later het zomerverblijf van de Portugese koninklijke Familie. Nadat in 1910 de Oktoberrevolutie plaats vond is het paleis opengesteld voor het publiek.

click to see the picture big

Trafohuisjes bVision.nl

14 Comments

  1. Van die deuren, whahaha weer zoiets, ga ik voortaan daarop letten, en wauw, ja iin Portugal helemaal met een heel mooi verhaal, als ik er ooit in de buurt ben, zou ik dat zeker willen zien en willen dwalen daar 😀

    X

  2. Goede morgen Sjoerd, een huisje van ver weg, maar een aanwinst voor de verzameling. Wat hierboven gezegd wordt, is inderdaad een opvallend fenomeen, mij was het eigenlijk nog niet opgevallen, maar hij heeft gelijk, ik heb nog nooit een trafo huisje gezien met een andere kleur deur.
    Ik wens je een fijne zondag toe.

  3. Wat mij als eerste opvalt is dat de trafo huisjes eigenlijk zelfs tot in Spanje in grote lijnen gelijk zijn.Bijvoorbeeld allemaal een groene deur. Vraag mij nu opeens af is daar een reden voor of gewoon ooit bij toeval zo gekozen.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.