De buitenring

Langzaam maar zeker graaft de buitenring Parkstad zich een weg door het heuvelachtige landschap, enkele gedeelten zijn zelfs alweer open voor gebruik. In het weekend, op weg naar Duitsland om onze inkopen te doen, reden we al over het gedeelte van de buitenring wat van Brunssum naar Kerkrade loopt, en hier ziet u het stuk van de Naanhof bij Nuth naar de Hommerterweg in Hoensbroek. Dit stuk moet begin volgend jaar klaar zijn voor gebruik. De oude randweg is wel alweer in gebruik, alleen kom je zo niet meer in Hoensbroek, of je moet een rondje rijden. Er mist nog een klein stukje richting Nuth. Voor u niet interessant, voor mij een stukje weemoed. Zoiets van weet je wel, vroeger liep deze weg…. toch maar niet te lang bij stilstaan.
Wat wel mooi te zien is dat het stuk weg naar links loopt om het natuurgebied (het verboden bosje) aan de rechterzijde te beschermen. Aan het begin, niet op de foto te zien, maakt men ook een bocht om het natuurgebied bij Kathagen te ontzien en laat men de Geleenbeek zijn vrije loop houden. Uiteraard gaat er natuur verloren, maar we krijgen meer terug dan er verloren gaat. En dat is mooi meegenomen.

click to see the pictures big

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

13 Comments

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe uw reactie gegevens worden verwerkt.