De buitenring

Langzaam maar zeker graaft de buitenring Parkstad zich een weg door het heuvelachtige landschap, enkele gedeelten zijn zelfs alweer open voor gebruik. In het weekend, op weg naar Duitsland om onze inkopen te doen, reden we al over het gedeelte van de buitenring wat van Brunssum naar Kerkrade loopt, en hier ziet u het stuk van de Naanhof bij Nuth naar de Hommerterweg in Hoensbroek. Dit stuk moet begin volgend jaar klaar zijn voor gebruik. De oude randweg is wel alweer in gebruik, alleen kom je zo niet meer in Hoensbroek, of je moet een rondje rijden. Er mist nog een klein stukje richting Nuth. Voor u niet interessant, voor mij een stukje weemoed. Zoiets van weet je wel, vroeger liep deze weg…. toch maar niet te lang bij stilstaan.
Wat wel mooi te zien is dat het stuk weg naar links loopt om het natuurgebied (het verboden bosje) aan de rechterzijde te beschermen. Aan het begin, niet op de foto te zien, maakt men ook een bocht om het natuurgebied bij Kathagen te ontzien en laat men de Geleenbeek zijn vrije loop houden. Uiteraard gaat er natuur verloren, maar we krijgen meer terug dan er verloren gaat. En dat is mooi meegenomen.

click to see the pictures big

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

13 Comments

 1. Goede morgen Sjoerd. Ja veranderingen blijven maar gebeuren en ook nodig. Maar gelukkig hebben ze bij deze rondweg de natuur ontzien dat is ook niet altijd het geval.
  Ik wens je een fijne dinsdag toe.

 2. ja, veranderingen zijn soms nodig, maar daarom niet altijd even leuk voor de omwonenden….maar alles went zeker?
  Eén @->- voor jou

 3. Overal wordt er veel aan weg en spoor gewerkt, niet alles is een vooruitgang, tot je er weer aan gewend bent.
  Mooie dag Sjoerd.

 4. Dat ziet er heel erg mooi uit zo, het is niet altijd fout als men wegen bouwt, maar rekening houden met… dat wel!

  X

 5. Nou maar hopen dat er niet teveel auto’s overheen rijden en de natuur heeft ook nog wat rust 😉 Ik kan me de bouw van de a73 nog wel herinneren, Dinnetje heeft toen nog wat uitzendingen gedaan voor l1

  Love As always
  Di Mario

 6. Meer terug krijgen dan verloren gaat? Je bedoelt nepnatuur? Want het aanleggen van een bos maakt nog geen natuur.

 7. Goedemorgen Sjoerd,

  Dat gaat een mooie weg worden.
  Je woont daar wel erg mooi…

  groetjes van Marlou

  .

 8. Enerzijds gaat zo’n weg ten koste van de natuur, anderzijds gaat er minder verkeer door de dorpen. Hier hebben we veel discussie over de verlenging van de A8 tot aan de A9, maar van mij mogen ze beginnen!

 9. Zolang de natuur niet teveel last heeft van zo’n weg is het ok voor mij.

 10. Je houdt verdere uitbouw van het wegennetwerk niet tegen, maar het is wel mooi dat er daarbij steeds meer rekening wordt gehouden met de natuur.

 11. over twee weken komen we daar ook weer voorbij denk ik, ik zal eens goed opletten.

 12. Het gekke is vaak als de weg klaar is dat deze na een paar jaar het idee geeft dat deze er altijd heeft gelegen.
  En zonder wegen staat men stil. Hans

Geef een reactie