Een weg te gaan
Een weg te gaan

Een weg te gaan

Deze week hadden we het toevallig met een aantal wat oudere collega’s over ophouden met werken. Zo wil ik eigenlijk een half jaar eerder stoppen en als ik 66 wordt de pijp aan Maarten geven. Of dat een startsein was weet ik niet, maar de andere twee, beiden jonger, stoppen nog veel eerder, ze hebben er genoeg van, en stoppen nog voor mij. Ikzelf zit nog goed in de wedstrijd en vindt het niet erg om gewoon mijn werktijd vol te maken. Mijn reden lagen op een heel ander vlak, en dat is rood en huppelt hier dan in het rond om naar de peuterspeelzaal te gaan. Dus een paar maanden eerder stoppen komt me gewoon goed uit, maar gewoon stoppen omdat je er genoeg van hebt lijkt me geen goede basis voor een pensioen, lijkt me echt de dagen tellen, terwijl ik er regelmatig nog te kort kom. Maar het geeft wel stof tot nadenken…

click to see the pictures big

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

14 Comments

 1. Ik kan je niet raden. Maar wij waren 63 en hebben er geen moment spijt van gehad. We genieten ons te pletter. Toch hadden mijn man en ik ontzettend veel plezier in ons werk, maar de gelegenheid was er en daar maakten we gebruik van.

 2. Ik blijf het apart vinden, hoorde het van de week ook al, in ‘wij zijn er bijna’, een echtpaar die beiden nu 55 zijn, en al met pensioen zijn en nu reizen, dan vraag ik mij toch wel af eigenlijk… hoe is dat mogelijk? In deze tijd?

  X

 3. Als je het naar je zin hebt moet je uiteraard lekker doorgaan en er dan eventueel een half jaartje eerder uit stappen. Wel eens overwogen een dagje minder te pakken is ook leuk natuurlijk.
  OT: reden vanmorgen onder Maastricht door, wat is dat mooi en snel geworden zeg.

 4. logbankje

  Gelijk heb je om op tijd te stoppen, als je het financieel kan bolwerken is het een luxe. Hans

  Ot. Je verzoekje is gedraaid in de show.
  Het programma is beluisteren op de pagina “Bank’s Radio”

 5. Ria

  Ik denk dat er toch ook wel een financieel plaatje aanhangt, je zult zelf het beste weten wat je wilt en ja zo’n rood poppetje doet ook wel een duit in het zakje natuurlijk 😉

 6. Goede morgen Sjoerd. Niet iedereen kan eerder stoppen al zouden sommigen dat wel willen. Soms omdat doorwerken toch te zwaar wordt en soms omdat mensen nog andere dingen willen doen, ach er zijn heel wat redenen te bedenken. Ik zelf ben doorgegaan tot mijn pensioen, ook mijn man is doorgegaan tot zijn pensioen (waar hij maar een jaar van kon genieten)
  Maar jouw rode reden is een zeer plausibele reden om eerder te stoppen. Zo kunnen jullie extra genieten van elkaar.
  Voor vandaag een fijne vrijdag gewenst.

 7. Dat betekend waarschijnlijk dat je het niet naar je zin hebt op je werk.. nee niet jij, maar je collega’s. Ik zeg weleens, stel je voor dat ik een miljoen win, dat ik dan nog niet stop. Gewoon voor het ritme, de gezelligheid met collega’s of klanten. Ik denk dat ik nog een hoop kan doen op mijn werk. En als ze me zat zouden zijn, dan emigreer ik wel.

  Love As always
  Di Mario

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.