Uit de oude doos
Uit de oude doos

Uit de oude doos

Deze foto ingezonden door Resi Hellwig-Janssen trof ik aan op een facebook group (Oud-Gebrook). Voor wat ik heb kunnen achterhalen is deze gemaakt rond 1935 bij het klooster van de Paters Minderbroeders Conventuelen aan de Schildstraat in Treebeek. De Brood en Banketbakkerij lag aan de Akerstraat 112 in Hoensbroek en had een hinderwetvergunning vanaf 1908. Wanneer ze gestopt zijn is onduidelijk, maar de vergunning liep in 1957 af, of is niet verder verlengd. Ik kan me de bakker in ieder geval niet meer herinneren.

click to see the pictures big

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

16 Comments

 1. Mijn moeder had als jong meisje een dienstje bij een bakkersfamilie. Het was de grootste bakkerij van Noordwijk, later woonden wij er bijna naast. Uit die tijd van mijn moeder heb ik nog zulke foto’s, prachtig.

 2. Wauw, gewoon prachtig, ik hou er ook van, het oude te zien van vroeger en nu nog de verhalen van mijn oom en moeder als we de boekjes van Halfweg en Zwanenburg open slaan met dit soort oude foto’s en prenten.

  X

 3. logbankje

  Is toch wel uniek een bakker met de auto, de foto is wel mooi echt die tijd zonder APK. Hans

  Ot. Je verzoekje is gedraaid in de show.
  Het programma is beluisteren op de pagina “Bank’s Radio”

 4. Leuk zo’n foto uit 1935, nog voor de narigheid van de 2e wereldoorlog. Je vraagt je wel eens af wat er met deze mensen verder gebeurd is, en of ze nog leven. Die kans is trouwens klein met een ruim 80 jaar oude foto.
  Zo heb ik vorige week een boek over de Duitse spoorwegen in 1939-1945 gekocht, dat zag vooral op de veldtocht in Rusland. Dan zie je de soldaten nog leuk lachen op de foto, ze verwachten weinig weerstand te krijgen. Latere hoofdstukken in het boek is het lachen ze vergaan. Zo’n boek geeft dan ook een ander beeld op de mensen in die tijd dan de gebruikelijke documentaires.

 5. Hoi Sjoerd,

  ja… toen kwam de bakker nog aan de deur.
  En de melkboer.
  Er was ook een schillenboer.
  Ik kan het me nog goed herinneren, hoewel ik natuurlijk wel van dik na de oorlog ben!

  groetjes en alvast een prettig weekend!
  Marlou

  .

 6. Goede morgen Sjoerd, onze bakker kwam met een bakfiets langs de deur en die woonde nog wel een dorp verder dan mijn ouders. Die man had het minder luxe dan de bakker van deze leuke foto.
  Ik wens je een fijne vrijdag toe.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.