Peugeot 504

Peugeot 504

click to see the pictures big

bVision & Photography

Ik reed in Ubachsberg de berg naar beneden richting Simpelveld en draaide af richting Zuid-Limburgse Stoomtrein Maatschappij (ZLSM), toen mijn oog in de spiegel een pick-up waarnam. Ho, stop, in de ankers en even kijken want ik herkende iets bekends aan deze auto. De camera uit de auto en toch maar even kijken. Yes, het was hem, de Peugeot 504, het werkpaard in woestijnen en op de Europese wegen. En nog wel in een pick-up uitvoering, uit 1982.

click to see the pictures big

bVision & Photography

De Peugeot 504 rolde in 1968 voor het eerst van de band als opvolger voor de 404 die overigens ook nog tot 1974 in productie was. In 1983 werd de laatste Peugeot in Europa geproduceerd. De auto verdween opmerkelijk snel uit het straatbeeld. waarvoor een eenvoudige verklaring was. De auto’s werden massaal opgekocht om te verdwijnen naar Afrika of Zuid-Amerika, waar de vraag groter was dan verwacht en de auto ongekend populair was. Er stonden al fabrieken in die regio en de productie is daar nog enkel jaren doorgegaan. In Kenia werd de productie van deze auto pas in 2004 gestopt. In Nigeria ging de productie zelfs door tot 2006.

click to see the pictures big

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

11 Comments

 1. logbankje

  Ha, ha, stop alles voor de weblog, komt me bekend voor.
  Kan me voorstellen dat Peugeot 504 zo gewild was, een handige pick-up.
  De achtergrond van de foto’s vind ik ook prachtig, geeft me een vakantie gevoel. Hans

 2. Mijn vader had een 504 grd, een sedan. Dat vonden we een mooie auto, daarna kreeg hij een Opel record 2.1d die toch weer een stukje ruimer was. Volgens mij was dat ook de laatste Peugeot in mijn familie.

 3. Goede morgen Sjoerd, dat ziet er inderdaad een degelijk werkpaard uit. Iemand heeft er goed voor gezorgd, of zou die net zijn ingevoerd, aan het kenteken te zien staat hij niet sinds de jaren tachtig hier op de wielen.
  Ik wens je een fijne zaterdag toe.

Reageren mag, stay safe!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: