Van V&D naar Hudson’s Bay

click to see the pictures big

bVision & Photography

Vandaag opent Hudson’s Bay de deuren van haar winkel in Maastricht. Ik ben benieuwd of het concept aanslaat, ik heb er verder nog geen reacties over gelezen. Voor zover ik het heb kunnen zien is het een ruime overzichtelijke winkel geworden met veel licht. Aan de buitenkant is zoals u kunt zien niet al teveel veranderd. Zodra ik eens in de gelegenheid ben zal ik eens wat foto’s laten zien. Al zullen die niet veel verschillen van foto’s uit de andere Hudson’s winkels. Het lege pand is gelukkig weer bewoond, maar hoelang is de vraag als ik de geruchten moet geloven over de financiële status van het bedrijf. Hudson’s Bay wordt door activistische aandeelhouders gevraagd om zijn Europese vestigingen aan de man te brengen…. Zoals het Duitse Galeria Kaufhof en het Belgische en het Belgische Galeria Inno (samen 113 vestigingen).
Ik kan er alleen mijn eigen visie over geven. Als het restaurant nog beter wordt, en de uitstraling modern en van deze tijd wordt, dan maken ze een kans. Want wie zit nu te wachten op lege winkelstraten. Of zoals Albert Einstein het zei: Maak het zo simpel mogelijk, maar niet simpeler.

click to see the pictures big

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

17 Comments

 1. Dan weten we dat doen volgende keer in Maastricht
  Ik veronderstel dat ze ongeveer hetzelfde verkopen … een beetje van alles dus

 2. Zoals je ook bij mij hebt kunnen zien het ziet er mooi uit en het is te hopen dat ze het gaan redden. Denk dat Maastricht er vrijwel hetzelfde uit zal zien en ja beter een vol pand dan een leeg donker gat.

 3. Ja, de tijd zal het leren! Het komt vast goed, want leegstand wil men niet.

 4. Gelukkig dat er een onderneming is die de stap durft te maken, ze zijn frisser dan het oude V&D. Hans

  ot, het lijkt er op dat je ook ervaring hebt met die beuken houten dingen, zo zorgt de ene log voor de andere 🙂

 5. Het loopt allicht beter dan de V&D.

 6. En ligt het niet in het vak, dan kan je het op internet wel bestellen 😉

 7. ik ken dit soort winkels niet. Wie weet komen ze ooit hier vestingen openen.

 8. In april is de Alkmaarse V&D verandert in een TopShelf. Die is wat luxer dan de V&D maar ook leger/ruimer. Ik heb de indruk dat ie behoorlijk minder klanten trekt. Maar uiteindelijk gaat het om de omzet. Beter een paar klanten die veel besteden, dan een berg klanten die er alleen kijken en passen en vervolgens het product bestellen bij een goedkopere internetwinkel.

 9. Toen we in Amsterdam waren een paar dagen geleden zijn we er even binnen geweest. Het was er erg stil, iemand bij de deur om te kijken wie er binnen kwam. Erg sjiek was mijn eerste indruk en koffie konden we niet vinden.

 10. Ik ben nog nooit in een Hudson’s Bay winkel geweest, ook nergens gezien. Haha, dat zegt alles over mijn stedenbezoek.

 11. Aan de andere kant, er is al zoveel aanbod. Waarom moeten er zoveel winkels zijn om het zelfde te verkopen?

 12. ik ben heel benieuwd naar die winkel. Maar Amsterdam is het dichtst bij en daar was ik nog even niet. Maar ik ga beslist kijken. Wij hebben nog een grote leegstaande winkel. Twee panden zelfs

 13. Hoi Sjoerd,

  niet gek! Gelukkig is het pand weer bewoond.
  Hier in Haarlem nog lang niet!
  Maar ben wel benieuwd.

  Henry is in de winkel in Mokum geweest en die vond het geweldig!
  Dus ik hoop, dat ze hier nu gauw met de verbouwing beginnen…

  Groetjes van Marlou

  .

 14. Goede morgen Sjoerd, hier in de buurt is er geen voor zover ik weet, maar winkelstraten moeten niet vol lege panden staan, dus dat is al een verbetering daar in Maastricht.

 15. Ze worden nu aan de lopende band geopend, elke dag wel ergens een.
  Hopelijk gaan ze goede tijden tegemoet.

 16. Ik heb gisteren al wat foto’s bij LG gezien, weliswaar van Leiden, maar ik denk inderdaad dat de binnenkant niet zo veel verschilt. Het ziet er netjes uit inderdaad.

  Love As Always
  Di Mario

 17. aha, ’t is eindelijk af, de vorige keer dat ik in Maastricht was waren er nog werken…
  ik ga zeker eens kijken
  Eén @->- voor jou

Geef een reactie