Canisius stroopfabriek

click to see the pictures big

bVision & Photography

Een keer per jaar kan ik het niet nalaten om even langs de stroopfabriek van Canisius in Schinnen te rijden, al is het maar om een foto van de aangevoerde appels en peren te maken. Dat gaat er allemaal in het potje stroop. Voor een kilo stroop heb je ca 7 kilo aan vruchten nodig en een goed recept uiteraard. De fabriek bestaat al meer dan 100 jaar (114 om precies te zijn), dus aan ervaring geen gebrek. Traditioneel gemaakte stroop. Ik vind stroop ook lekker om mee te koken. En ze hebben wat nieuws: Dipjes voor kaas, dat ziet er zo lekker uit dat ik straks in de auto stap om en potje te halen. Kaas met stroop vind ik ook al zo lekker…

click to see the pictures big

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

15 Comments

 1. Kaas met stroop? Klinkt niet als een logische combinatie. Maar tegenwoordig wordt karamel-chocolade met zout gegeten.
  Als ik keukenstroop zie, moet ik aan mijn vader denken. Die vindt dat heerlijk!
  Lieve groet

 2. Nou de stroop van de stroopfabriek van Canisius in Schinnen ken ik wel, we hadden dat vaak op tafel staan.
  Wel een speciale vinding het Dipstroopje. Hans

 3. Echte zuivere appelstroop, ohhhhh dat is zo lekker.

 4. En dat dan lekker volhouden, elk jaar.

 5. Waar zijn die mooie rode blikjes gebleven?

 6. En ook nog eens een echt familiebedrijf. Ik kom er tegenwoordig minder langs doordat de toerit naar de autoweg afgesloten is (nog altijd geen idee waarom ze dat überhaupt hebben gedaan?), maar het was altijd een mooi plaatje, al die hopen fruit. Ik heb me vaak afgevraagd of stroop niet ook vlees bevat, haha.

 7. Maken ze daar ook dadelstroop? 😉 Die heb ik pas dit jaar ontdekt dat dit ook te koop is hier. Stroop met kaas dan weer niet, al kan het wel natuurlijk. Ik eet het liever met gember 😀

  X

 8. Ik eet weinig kaas en weinig brood. De stroop zal ik dan ook maar niet aanschaffen denk ik.

 9. Daar kunnen ze veel potjes mee maken
  Maar bedoel je nu echt stroop,of confituut ?

 10. wij kopen natuurlijk alleen de stroop van de Zeeuwse Boerin die vinden wij gewoon het lekkerst. Mijn schoonvader at altijd een boterham met kaas en stroop, liefst ook nog op krentenbrood.

 11. Goede morgen Sjoerd. Gek ik heb nog nooit kaas met appelstroop gegeten, toch maar eens proberen . Kaas combineert er vast prima mee, ik eet wel eens ontbijtkoek met kaas ook lekker.
  Ik wens je een fijne vrijdag toe.

 12. MMMMMM een boterham kaas met stroop, net nog gehad….!!
  Goed begin van de dag.
  Op naar een fijn weekend.

 13. Jarenlang was een boterham met stroop en (oude) kaas mijn ontbijt.Altijd met Zeeuwse keukenstroop. Mijn moeder deed dat al. Ik dacht altijd dat het een afwijking was binnen ons gezin, want verder ken ik niemand die dat lekker vindt, zag het nooit bij andere mensen. Sinds kaas zo ongeveer het nieuwe roken is, eet ik het niet vaak meer. Die stroop van jou ken ik (nog) niet.

 14. hoi, stroop is inderdaad lekker, deze ken ik niet, ik neem altijd die groene potten luikse siroop.
  Eén @->- voor jou

Geef een reactie