Canisius stroopfabriek
Canisius stroopfabriek

Canisius stroopfabriek

click to see the pictures big

bVision & Photography

Een keer per jaar kan ik het niet nalaten om even langs de stroopfabriek van Canisius in Schinnen te rijden, al is het maar om een foto van de aangevoerde appels en peren te maken. Dat gaat er allemaal in het potje stroop. Voor een kilo stroop heb je ca 7 kilo aan vruchten nodig en een goed recept uiteraard. De fabriek bestaat al meer dan 100 jaar (114 om precies te zijn), dus aan ervaring geen gebrek. Traditioneel gemaakte stroop. Ik vind stroop ook lekker om mee te koken. En ze hebben wat nieuws: Dipjes voor kaas, dat ziet er zo lekker uit dat ik straks in de auto stap om en potje te halen. Kaas met stroop vind ik ook al zo lekker…

click to see the pictures big

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

15 reacties

  1. Kakel

    Kaas met stroop? Klinkt niet als een logische combinatie. Maar tegenwoordig wordt karamel-chocolade met zout gegeten.
    Als ik keukenstroop zie, moet ik aan mijn vader denken. Die vindt dat heerlijk!
    Lieve groet

  2. En ook nog eens een echt familiebedrijf. Ik kom er tegenwoordig minder langs doordat de toerit naar de autoweg afgesloten is (nog altijd geen idee waarom ze dat überhaupt hebben gedaan?), maar het was altijd een mooi plaatje, al die hopen fruit. Ik heb me vaak afgevraagd of stroop niet ook vlees bevat, haha.

  3. Jarenlang was een boterham met stroop en (oude) kaas mijn ontbijt.Altijd met Zeeuwse keukenstroop. Mijn moeder deed dat al. Ik dacht altijd dat het een afwijking was binnen ons gezin, want verder ken ik niemand die dat lekker vindt, zag het nooit bij andere mensen. Sinds kaas zo ongeveer het nieuwe roken is, eet ik het niet vaak meer. Die stroop van jou ken ik (nog) niet.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.