VOLVO 66 GL

VOLVO 66 GL

click to see the pictures big

bVision & Photography

De auto die deze week in de picture staat werd gespot door Morgaine van Morgaine’s Passions en is de opvolger van de DAF 66. Na de overname van DAF door Volvo werd de DAF 66 met wat kleine aanpassingen omgetoverd naar de VOLVO 66. Oorspronkelijk ontworpen door Giovanni Michelotti, was het een klein, maar opvallend autootje op de voornamelijk Nederlandse markt. En ik geef toe, ik heb weinig exemplaren gezien die in een dergelijks staat zijn. Hij lijkt wel nieuw, deze meer dan 40 jaar oude auto.

click to see the pictures big

bVision & Photography

In het vooronder lag een 1100 cc 45 PK sterke motor van Renault. En niet te vergeten het pientere pookje waarmee de Variomatic aandrijving bediend werd. Deze VOLVO GL uit 1976 was een speciale uitvoering en heeft een 55 pk sterke motor van 1300 cc. Er zijn er niet zoveel meer in omloop, en dat heeft een opmerkelijke oorzaak, heel veel zijn er gewoon in de prak gereden. De auto werd gebruikt bij achter uitrij races. Hij kon bijna net zo hard achteruit als vooruit en wie ooit heftruck heeft gereden zal beamen dat bij hoge snelheden levensgevaarlijk is.

click to see the pictures big

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

11 Comments

 1. Kakel

  Deze auto herinner ik me nog goed. Een collega had precies dezelfde gekocht en man, man, wat was hij trots op zijn blitse karretje (-: Persoonlijk vind ik ‘m wat minder.
  Warme groet

 2. logbankje

  Duidelijk in Amersfoort gespot, lijkt op de Dolarstraat.
  Een oude buurvrouw van me in de jaren 80 kocht de laatste DAF 66, ze wilde geen andere auto.
  Maar geen oranje race uitvoering, die van haar was bruin. Hans

 3. Ik moest ook meteen denken aan het achteruitrijden van vroeger met van Duin, toen ik deze zag! GTI zei mij ook nog wel iets van toen ja, hahaha In de Dollardstraat 😉 En ja, piekfijn deze, prachtig! Kon niet anders dan stoppen, gelukkig stond het ook helemaal vrij!

  X

 4. marjolijn1

  Ha, een Dafje, mijn allereerste auto, heel lang geleden.
  Met plezier in gereden, alleen de opmerking, elke maf rijdt in een Daf was niet leuk…!
  Fijn weekend Sjoerd.

 5. Goede morgen Sjoerd, tja de Dafjes, al heette deze dan wel Volvo, voor de meeste mensen bleven het toch Daf auto’s. Mijn buren uit de zeventiger jaren hadden dit model. En die achteruitrijden toestanden op de tv herken ik ook nog wel.
  Deze heeft kennelijk geluk gehad om in zo’n goede staat te zijn grappig autootje .
  Ikwens je een fijne zaterdag toe.

Reageren mag, stay safe!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: