Spannung in die Tipsgasse
Spannung in die Tipsgasse

Spannung in die Tipsgasse

click to see the picture big

Trafohuisjes bVision.nl

Bertie van Bertiebo stuurde me de bijgaande foto’s van een Trafohuisje in de Altstadt van Köln (Keulen) eigenlijk best wel aardig gedaan om deze aan te kleden, alleen jammer dat de folie begint los te laten. De Tipsgasse ligt tussen de Salzgasse en de Ostermannplatz, een van de mooiste pleinen in Keulen. Overigens wordt in Zuid-Limburg alleen van Köln gesproken. Het Kölsch Platt komt veel overeen met het Limburgs, vandaar dat groepen zoals de Bläck Fööss, die zingen in het Kölsch, hier veel optreden.

click to see the picture big

Trafohuisjes bVision.nl

De oorsprong van de naam van de stad Keulen gaat terug tot de Romeinse tijd, de nederzetting werd destijds Colonia Agrippina genoemd. Keulen is verder natuurlijk ook bekend door zijn 4711 echt Kölnisch Wasser, de Eau de Cologne. Een bezoek aan Keulen zonder de Altstadt gezien te hebben, waar dus ook dit huisje staat, is geen volledig bezoek aan de domstad. De Altstadt is één van de bezienswaardigheden die van Keulen een interessante stad maken.

click to see the picture big

Trafohuisjes bVision.nl

12 Comments

  1. Het lijkt mij een verdeelkast zonder transformator. Maar wel leuk gedaan. Waarbij ik me wel afvraag of je echt in het binnenste kijkt, of dat dat een foto van het binnenwerk is.

    Met Köln heb ik weinig, Duitsland telt wat mij betreft zeker 50 steden die ik mooier vind.

  2. Dit is wel weer een hele mooie. Bestaat Bläck Föös nog steeds? Keek destijds elk jaar naar het carnavalsprogramma uit Köln toen we net kabel hadden. Weet het nog precies rondom elf uur ’s avonds traden ze elk jaar op. Kan het nummer ‘wir lassen die dom in Köln’ nog steeds letterlijk meezingen 🙂

  3. Eigenlijk een lelijk huisje, maar de sticker maakt veel goed! Keulen daar probeer ik zo nu en dan naar toe te gaan, maar het is hier vandaan toch een heel eind rijden. Uiteraard ga ik altijd even het station bekijken, naast de dom, dat is voor mij toch het hoogtepunt van Keulen.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.