Chevrolet Suburban

click to see the pictures big

bVision & Photography

Oké, ik geef het meteen toe, dit is niet een van de mooiste voorbeelden van een Chevrolet Suburban uit 1971, terwijl het in Amerika bijna een statussymbool is om zo’n auto te bezitten. De Chevrolet Suburban wordt al sinds 1933 gebouwd en is inmiddels aan de twaalfde generatie toe. Eigenlijk was het de Moeder van alle SUV’s (sports utility vehicle). De auto voor de echte liefhebber van een Amerikaanse Pick-up (maar dan in een iets betere staat)

click to see the pictures big

bVision & Photography

Met de zevende generatie werden de kenmerkende boven elkaar geplaatste koplampen geïntroduceerd, zoals ook op de foto’s te zien is. Het verbruik van dit soort auto’s in minimaal zo’n vier liter op de honderd kilometer. Maar dan ga je uit van een small block V8 met tweewiel aandrijving. All je een big block V8 had met vierwielaandrijving kon je van pomp naar pomp rijden. Overigens zijn deze auto’s nooit officieel in Nederland geleverd, maar altijd via een grijze import geleverd. Op marktplaats staan er maar vier te koop van deze generatie. Overigens waren de auto’s later ook verkrijgbaar met een Diesel motor.

click to see the pictures big

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

16 Comments

  1. Frank-103

    Zo’n bak is echt alleen bedoeld voor het land van de onbegrensde mogelijkheden, waar veel rustiger wordt gereden dan hier en waar de benzine een fractie kost van de prijzen hier. Dan valt het best nog mee met de suburban.

  2. Wat een monster van een wagen, behalve dat hij er indrukwekkend uitziet, zal hij vast ook goed klinken. Met zo’n bak zou ik nog wel eens over een militair oefenterrein. Wel stiekem natuurlijk, want het kan eigenlijk niet meer vandaag de dag natuurlijk … 😉

Geef een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.