Herfstig

click to see the pictures big

bVision & Photography

Afgelopen woensdag hadden we een afspraak bij de pedicure. Niet spannend, maar doordat de markt was afgezet voor de komende kermis dit weekend, reden we door een straat waarlangs ik plotseling een woud aan paddenstoelen ontdekte. Maar helaas het was al laat en dachter verder niet bij na. Gisteren tegen half vijf dacht ik dat ik genoeg had gewerkt. Ik liep naar de auto en op dat moment schoot me in de gedachte dat mijn vrouw een half uur later klaar zou zijn dan gewoonlijk. Niet om vijf uur, maar om half zes. Omdraaien had geen zin en op weg naar de auto kreeg ik hallucinaties. Ik denk van de gedachte aan paddenstoelen. Het lag op mijn weg, dus omrijden hoefde niet, en een half uurtje moest genoeg zijn voor wat foto’s in de buurt van Retersbeek, u allen onbekend. Ze waren weer snel gevonden in “hüle en füle” sakkerdjie, als die eetbaar waren had ik voorlopig genoeg voor in de diepvries en ik vond zelfs nog meer juweeltjes, maar daarover later, want ik heb een deal, met de kabouters.

click to see the pictures big

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

16 Comments

 1. Prachtig he zo’n paddestoelendorp.

 2. Hier in overvloed, in Frankrijk geen paddenstoel te vinden, veel te droog.

 3. Dit jaar is een extreem goed jaar voor paddenstoelen. Mij hoor je niet klagen! Ze groeien te kust en te keur. Mooie foto’s. Ik houd me aanbevolen voor de rest.

 4. Lijkt wel een vakantiepark mooi!

 5. dat zijn er nogal wat!

 6. De natuur mooi de natuur laten, en in de winkel ons voedsel kopen, dat lijkt mij het veiligste. En het mooiste ook, dan kan een ander ook fijn genieten!

 7. Nou dat is een flinke verzameling om de oude boomstronk, begrijp dat het niet los liet. Hans

 8. Het lijkt een goed paddenstoelenjaar te zijn.

 9. Goede morgen Sjoerd, ik zie dat zelfs de kabouters al in hoogbouw terecht gaan komen, wat een enorme kabouterstad is dat daar 🙂
  Ik wens je een fijne vrijdag toe.

 10. Hoi Sjoerd,

  wat leuk dat je er even voor omreed.
  Het zijn er zoveel dit jaar! Prachtig…

  Prettig weekend!
  Marlou

  .

 11. Ik zag hier van de week in het gras een heel dorp ineens, meerdere dorpen, echt heel veel bij elkaar, en dat zonder hout 😉 Nou ja, er zal nog kastanje of zo onder zitten, ze hebben daar een boom weg gehaald een aantal jaren geleden. Wie weet kan ik ook nog even kijken.

  Mooi!

  X

 12. Over het algemeen zijn deals met kabouters wel de beste deals die je kunt maken. Bij mij maken ze er al jaren een puinhoop van. Ik krijg ze gewoon niet te pakken voor een deal.

  Love As Always
  Di Mario

 13. het is zo fijn dat je aan de kabouters dacht :o)
  het is wel mooi om te zien en idd de moeite om op foto te bevestigen
  Een @->- voor jou.

 14. En er zijn er zoveel dit jaar….. Mooi….!!
  Op naar nog een mooi terrasjes weekend…!

 15. Een mooi zicht al die paddenstoelen.

Geef een reactie