VOLVO 940
VOLVO 940

VOLVO 940

click to see the pictures big

bVision & Photography

De Volvo 940 was het basismodel van de 900-serie, een hoekige wat plompe auto waar de degelijkheid van af straalde. Je bent ervoor, of je bent ertegen. Verkrijgbaar met een viercilinder benzinemotor, of een zes cilinder dieseltje. De auto op de foto’s welke afkomstig zijn van Morgaine, is een in 1995 geproduceerde VOLVO 940 2.3 I.C. Automaat. De Volvo 940 was de opvolger van de succesvolle 740 en wordt in middels ook niet meer gemaakt. Overigens zijn de dieselmotoren welke in deze auto’s zitten afkomstig van Volkswagen. Maar of daar ook al mee gesjoemeld werd is mij niet duidelijk.

click to see the pictures big

bVision & Photography

14 Comments

 1. Kakel

  Mijn vriendin heeft deze auto járen gehad. Een groene. Daar kon je bijna een heel huis in verhuizen (-: Ze ruilde hem op een gegeven moment in bij de Volvo garage en een monteur rijdt er nu in rond. Hij heeft altijd dit specifieke model willen hebben. Grappig vind ik dat.

 2. logbankje

  Zelfs de plek waar de foto is gemaakt ken ik.
  Heb voor mijn werk in de voorganger gereden, Volvo 700-serie waren inderdaad lompe bakken en niet echt snel te noemen ging wat trager met wegrijden. Hans

 3. deze auto ken ik, mijn ex had zo’n auto omdat dat makkelijk was om zijn fiets in te leggen om te gaan koersen, maar die had wel een beige, dit was dus eind 70 , maar hier lees ik 1995, dus zal het toch een andere geweest zijn…
  Ik wens je een fijn weekend
  Een @->- voor jou.

Reageren mag, stay safe!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: