VOLVO 940

click to see the pictures big

bVision & Photography

De Volvo 940 was het basismodel van de 900-serie, een hoekige wat plompe auto waar de degelijkheid van af straalde. Je bent ervoor, of je bent ertegen. Verkrijgbaar met een viercilinder benzinemotor, of een zes cilinder dieseltje. De auto op de foto’s welke afkomstig zijn van Morgaine, is een in 1995 geproduceerde VOLVO 940 2.3 I.C. Automaat. De Volvo 940 was de opvolger van de succesvolle 740 en wordt in middels ook niet meer gemaakt. Overigens zijn de dieselmotoren welke in deze auto’s zitten afkomstig van Volkswagen. Maar of daar ook al mee gesjoemeld werd is mij niet duidelijk.

click to see the pictures big

bVision & Photography

14 Comments

 1. Deze heb ik ook een tijdje gereden! Inderdaad misschien niet de mooiste auto, maar wel een handig bakkie!

 2. Mijn vriendin heeft deze auto járen gehad. Een groene. Daar kon je bijna een heel huis in verhuizen (-: Ze ruilde hem op een gegeven moment in bij de Volvo garage en een monteur rijdt er nu in rond. Hij heeft altijd dit specifieke model willen hebben. Grappig vind ik dat.

 3. Tuurlijk wordt er gesjoemeld, want waar dat kan gebeurt dan ook! Of zou dat toen nog niet gekund hebben, tja. Leuk wagentje, dat wel.

 4. Zelfs de plek waar de foto is gemaakt ken ik.
  Heb voor mijn werk in de voorganger gereden, Volvo 700-serie waren inderdaad lompe bakken en niet echt snel te noemen ging wat trager met wegrijden. Hans

 5. Een niet bepaald mooie auto, maar wel handig als je veel moet vervoeren.

 6. Ik heb dit nooit een mooie auto gevonden, maar handig is hij wel met die zee van ruimte.

 7. Een praktische auto, door het vierkante kon er veel in, waar de huidige stationwagens niet aan kunnen tippen….
  Fijn weekend

 8. Mooi groot bakbeest.

 9. Wij waren ooit trotse bezitters van de voorganger van deze, de 740 dus.

 10. Ja, dat het een automaat is al, dat viel mij op, dat was voor toen toch wel meer uniek nog dan nu… Denk ik.

  Lomp zeker, maar heb jou er blij mee gemaakt 😛 😉

  X

 11. Goede morgen Sjoerd. Ja een lelijke maar praktische auto met veel ruimte, je kon er zelfs makkelijk mee verhuizen, van alles paste er prima in.
  Ik wens je een fijne zaterdag.

 12. Veel te groot, maar vast handig voor degene die veel moeten vervoeren.
  Fijn weekend.

 13. Degelijk en lomp. En achteraf niet meer zo veilig als de auto’s van tegenwoordig.

  Love As always
  Di Mario

 14. deze auto ken ik, mijn ex had zo’n auto omdat dat makkelijk was om zijn fiets in te leggen om te gaan koersen, maar die had wel een beige, dit was dus eind 70 , maar hier lees ik 1995, dus zal het toch een andere geweest zijn…
  Ik wens je een fijn weekend
  Een @->- voor jou.

Geef een reactie