The Battle of being older
The Battle of being older

The Battle of being older

Afgelopen woensdag werd er bij AH XL in Kerkrade (bij het RODA stadion) de Kids Kookbattle georganiseerd. Wij waren er tijdens de opbouw van de keukens. Als ik dan zoiets zie gaan mijn gedachten terug naar mijn eigen jeugd, kinderen van 9-12 jaar mochten meedoen. in mijn geval was het destijds 1962, geen televisie, die hadden we niet, communicatie, meer dan schreeuwen naar elkaar konden we niet. Geen telefoon of mobieltjes, als er gedonder in de glazen was konden we bij de buren bellen. Maar wel buiten spelen, daar waren we altijd te vinden. We hoefden ook niet zonodig geamuseerd te worden, dat regelden we zelf wel. In die tijd heette de scouting nog de padvinderij. En dan pas realiseer ik me dat ik iedere keer dat ik bij de kapper kom, grijzer ben, dat ik opa ben, en bij een vreemde reactie in een auto voor me wel eens kan uithalen en tegen mijn vrouw zeg dat die opa zijn rijbewijs beter kan gaan inleveren. Mijn vrouw wil dan wel eens zeggen dat ik minstens zo oud ben. Ik zit volgens mij nog in de ontkenningsfase en dat gaat net als dit logje, met horten en stoten of zoals je wil, van de hak op de tak.

click to see the pictures big

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

13 Comments

 1. Geeft niet dat je van de hak op de tak springt, ik begrijp het wel. Onze jeugd ligt steeds verder achter ons maar ook ik weet nog dat we altijd buiten speelden. Wij hebben daar behoorlijk wat uitgevreten.

 2. Ria

  Wij gingen in de berm zitten en schreven autonummers op…. en dan moest je soms best lang wachten tot er weer eentje kwam en dan controleren of je hem al niet had…….. ik ben echt bejaard 🙁

 3. logbankje

  Herkenbaar, praten via blikjes met een touwtje, kom er nu maar eens mee.
  Zeg altijd tegen mijn jongens dat ze in een prachtige tijd leven.
  Maar de radio en eerste tv programma’s waren ook best spannend. Hans

  Ot. Heb een verzoekje voor je gedraaid in de show.
  Het programma is beluisteren op de pagina “Bank’s Radio”

 4. Iedereen wil oud worden, maar niemand wil oud zijn natuurlijk. Maar het is wel zo dat er een hoop dingen veranderd zijn. Gelukkig weet ik ze nog steeds naar buiten te krijgen om daar te spelen. Maar het zijn nog geen pubers he.

  Love As Always
  Di Mario

 5. Goede morgen Sjoerd. Ja grijs ben ik al sinds ik een jaar of 25 was, ik heb het één keer geverfd, maar daarna nooit meer, grijs is ook een kleurtje en mooi zilver , daar is niets mis mee. Ik heb ook al geen moeite met ouder worden, ach dat gaat vanzelf en zolang je nog fit bent is er niets aan de hand. Ik zou niet graag afhankelijk worden van hulp, maar tegen die tijd vind ik dat misschien ook al normaal.
  En we zijn beiden nog uit een tijd dat je zelf voor je amusement en communicatie moest zorgen, ik vind het jammer dat er bijna geen brieven meer worden verstuurd, die je gezellig nog eens over kon lezen. Nou ja ik stuur nog wel kaartjes als iemand iets te vieren heeft.
  Voor vandaag een fijne vrijdag gewenst.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.