Abandoned Beetle
Abandoned Beetle

Abandoned Beetle

click to see the pictures big

bVision & Photography

Moeders mooiste is deze door Di Mario gespotte kever vlakbij de dierentuin van Petach Tiqva (Israel) niet, maar dat hoeft ook niet. Hij lijkt er door iedereen stil en verlaten bij te staan, lege banden geven aan dat hij daar toch al een tijdje staat. Het meest kwetsbare aan de kever komt hier ook goed tot uitdrukking, de deurdorpels. Al vanaf de allereerste modellen werden deze geteisterd door roest. En dat terwijl dit het laatst geproduceerde model van de kever is.

click to see the pictures big

bVision & Photography

Van oorsprong is deze Volkswagen Kever 1303 sedan gebouwd van augustus 1972 tot en met juli 1975. Daarna was het einde oefening en maakte de kever ruim baan voor zijn opvolger, de Volkswagen Golf. Die paar jaar maakt voor de kever op de foto niets meer uit, maar wie weet vind iemand het nog de moeite waard om hem te restaureren.. Waarschijnlijk ligt hier een 1300 motor in, maar ik kan helaas niet onder de motorkap kijken, want er waren ook uitvoeringen met een 1600 cc motor.

click to see the pictures big

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

12 Comments

 1. Kakel

  Mijn vaders allereerste auto was een kever. Een groene. Ik zat in de tweede klas, dus het zal in 1969/1970 geweest zijn. Ik heb altijd een speciaal plekje voor kevers gehouden. Ook als-ie roestige dorpels heeft.
  Op de eerste foto lijkt het net alsof de kever langer is dan normaal, maar dat ligt natuurlijk aan mij.
  Lieve groet

 2. Toen was het wel beter weer dan wat wij hier nu hebben. Vond de kever ook zo jammer toen ik zag dat hij er zo bij stond. Er rijden niet veel oude auto’s rond in Israël. Hopelijk zijn ze er toch wat zuiniger op op degene die ze wel hebben.

  Love As Always
  Di Mario

Reageren mag, stay safe!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: